אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

בתנור של אביבה: טורט לימון אמריקאי

אם תתעצלו ותשתמשו במיץ לימון קנוי במקום לסחוט לימונים אמיתיים, לא תזכו לטעום את המתיקות העדינה והמרעננת של העוגה הזו, השונה מעוגות הלימון האחרות שאתם מכירים

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 08/01/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עוגת הלימון הזו לא מתוקה מדי, נשמרת יופי כמה ימים במקרר, קלה להכנה יחסית ושונה מאוד מעוגות ופאי לימון אחרים. חשוב לא להשתמש במיץ לימון מוכן אלא ממש לסחוט לימונים טריים - ההבדל הוא בחמש דקות של עבודה אבל בשמים וארץ מבחינת הטעם.

את הלימון אי אפשר להחליף במיץ אחר, כי הלימוניות היא מה שעושה את העוגה הזאת לכל כך מרעננת.

 

הכמויות במתכון מיועדות לשתי תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ.

מרכיבים :

(המידות לפי כוס של 200 מ"ל)

4 ביצים

125 גרם חמאה רכה

200 גרם סוכר

120 גרם קמח

1 שקית אבקת אפייה

2 כפות חלב

100 גרם שקדים מולבנים פרוסים

למילוי:

125 מ"ל מים

100 גרם סוכר

מיץ מ-3 לימונים

3 כפות קורנפלור

500 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מכינים את העוגה: מפרידים את הביצים. מקציפים את החלמונים והחמאה עם חצי מכמות הסוכר (100 גרם)

 

2 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה וכפות החלב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

 

3 מרפדים שתי תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים מעט.

 

4 מעבירים לכל תבנית חצי מכמות הבלילה.

 

5 בעזרת מיקסר מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

 

6 בעזרת מרית מחלקים את קצף החלבונים בין שתי התבניות עם תערובת העוגה שהכנו.

 

7 מפזרים על כל אחד מהעוגות חצי מהשקדים הפרוסים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 25 דקות (בתנור טורבו מחממים 5 דקות פחות). מצננים.

 

8 מכינים את המילוי: בסיר מרתיחים את המים, הסוכר ומיץ הלימון.

 

9 מוציאים 6 כפות מהסירופ לקערית עם הקורנפלור, מערבבים כך שלא יהיו גושים ומחזירים לסירופ החם. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה עד להסמכה.

 

10 מצננים.

 

11 מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה, ובעזרת מרית מקפלים את פודינג הלימון לתוך הקצפת.

 

12 לוקחים עוגה אחת, מורחים עליה את הקרם, מכסים בעוגה השנייה ושומרים במקרר עד להגשה.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!