עוגת שוקולד פאדג' עם קרם ריקוטה
זה לא קורה הרבה, אבל לפעמים אנחנו מרגישים שחבל על המילים. תסתכלו על העוגה הזאת. על השקע שהמזלג השאיר בשוקולד, על האופן שבו הקרם מלטף את העוגה. אתם באמת צריכים שנרחיב למה כדאי שתהיה לכם גם כזו?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:
2 ושליש כוסות (325 גרם) קמח לבן רגיל
כוס ושלושת רבעי (350 גרם) סוכר לבן
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית מלח דק
שלושת רבעי כוס (85 גרם) אבקת קקאו
2 ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה
כוס (240 מ"ל) חלב
כוס (240 מ"ל) מים רותחים, מעורבבת עם 2 כפיות אבקת קפה נמס
חצי מכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה (עדיף מעל 15% שומן)
לקרם הריקוטה:
מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות אבקת סוכר
קופסת (250 גרם) גבינת ריקוטה
לעיטור:
מעט אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה (אני אוהבת וממליצה לרפד ברצועות נייר אפייה את דופנות התבנית).
2 מערבבים בקערה את מרכיבי העוגה היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, מלח וקקאו.
3 מוסיפים ביצים, וניל ושמן ומערבבים שוב.
4 מוסיפים חלב ומים רותחים עם נס קפה ומערבבים, ולסיום מוסיפים את השמנת החמוצה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. העוגה לא תופחת הרבה, וזה בסדר.
6 מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין.
7 קצפת ריקוטה: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את הריקוטה ומקציפים מעט לתערובת אחידה.
8 אחרי שהעוגה מצטננת לחלוטין מורחים עליה את קרם הריקוטה. מפזרים מעט אבקת קקאו ומגישים.
* רצוי להכין את העוגה כמה שעות לפני ההגשה, ולשמור אותה עד אז בקירור.
* העוגה תישמר במקרר כשהיא מכוסה היטב עד ארבעה ימים.