אוכל
צילום׃ לירין חסון, יחצ

מגה פנקייק

כזה עוד לא הכנתם: פנקייקים עצומים, אווריריים וגבוהים, וכל זה בזכות בירה שמתווספת לבלילה. השמרים שבבירה, בשילוב עם אבקת האפייה ואבקת הסוכר, יוצרים אפקט התפחה מטורף, והתוצאה - וואו בריבוע

מורן קורקוס | mako אוכל | פורסם 27/12/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

6 ביצים

כוס בירה

כף ליקר וויסקי

2 כפות וויסקי

2 כוסות חלב

250 מ''ל שמנת מתוקה

100 גרם אבקת סוכר

2 שקיות אבקת אפייה

1 ק''ג קמח

רבע מקל וניל

50 גרם חמאה שרופה

אופן ההכנה:

1 טורפים את הביצים, ומערבבים את כל החומרים הרטובים יחד עם הביצים

2 בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים, ואז מחברים את הרטובים והיבשים, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. 

3 מחממים מחבת קטנה על אש נמוכה עד בינונית, ומורחים על מחבת חמאה עד שהיא משחימה. 

4 יוצקים מצקת אחת מהבלילה, ממתינים עד שרואים בועות (3-4 דקות) ואז הופכים את הפנקייק ל-2 דקות נוספות.

מומלץ לאכול עם מייפל / ריבת חלב / שוקולד / קצפת / פירות / חלבה או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

פנקייקים של COOKEAT (צילום: לירין חסון, יחצ)
פנקייקים של COOKEAT|צילום: לירין חסון, יחצ

שף מורן קורקוס, בעל העסק COOKEAT – ארוחות שף פרטיות וסדנאות בישול, מציע ארוחות שף עד הבית. תפריט משלוחים גדול ומגוון ותפריט מיוחד לערב הסילבסטר: 5 מנות זוגיות לבחירה, ב-400 ש"ח לזוג. פרטים נוספים באינסטגרם ובפייסבוק של COOKEAT.