מגה פנקייק
כזה עוד לא הכנתם: פנקייקים עצומים, אווריריים וגבוהים, וכל זה בזכות בירה שמתווספת לבלילה. השמרים שבבירה, בשילוב עם אבקת האפייה ואבקת הסוכר, יוצרים אפקט התפחה מטורף, והתוצאה - וואו בריבוע
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
6 ביצים
כוס בירה
כף ליקר וויסקי
2 כפות וויסקי
2 כוסות חלב
250 מ''ל שמנת מתוקה
100 גרם אבקת סוכר
2 שקיות אבקת אפייה
1 ק''ג קמח
רבע מקל וניל
50 גרם חמאה שרופה
אופן ההכנה:
1 טורפים את הביצים, ומערבבים את כל החומרים הרטובים יחד עם הביצים
2 בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים, ואז מחברים את הרטובים והיבשים, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
3 מחממים מחבת קטנה על אש נמוכה עד בינונית, ומורחים על מחבת חמאה עד שהיא משחימה.
4 יוצקים מצקת אחת מהבלילה, ממתינים עד שרואים בועות (3-4 דקות) ואז הופכים את הפנקייק ל-2 דקות נוספות.
מומלץ לאכול עם מייפל / ריבת חלב / שוקולד / קצפת / פירות / חלבה או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
שף מורן קורקוס, בעל העסק COOKEAT – ארוחות שף פרטיות וסדנאות בישול, מציע ארוחות שף עד הבית. תפריט משלוחים גדול ומגוון ותפריט מיוחד לערב הסילבסטר: 5 מנות זוגיות לבחירה, ב-400 ש"ח לזוג. פרטים נוספים באינסטגרם ובפייסבוק של COOKEAT.