אוכל

שוט גבינה פרורים

קינוח מפנק של אפרסקים המצופים בשכבות של שמנת, גבינה ופירורי ביסקוויטים

פרנק אזולאי | עושים שכונה | פורסם 26/12/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 ביצה
100 גרם סוכר
גביע גבינה לבנה 5%
150 גרם שמנת מתוקה
תמצית וניל
250 גרם ביסקוויטים כתושים
כפית גרדת לימון
כפית גרדת תפוז
5 אפרסקים מקופסת שימורים
4 שטים (כוסות מאורכות וצרות)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 שמים בתבנית אפיה את האפרסקים ומעליהם מפזרים כף סוכר. מכניסים לתנור ל-15 דקות.

3 לאחר האפייה פורסים את האפרסקים לחתיכות גדולות.

4 מקציפים בקערה ביצה ו-50 גרם סוכר.

5 מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים ידנית.

6 בקערה נוספת מקציפים 150 גרם שמנת מתוקה, 50 גרם סוכר, ½ כפית תמצית וניל עד להקצפה קשיחה.

7 מערבבים בקיפולים עדינים את הקצפת עם תערובת הגבינה.

8 מעבירים את התערובת לשקית זילוף.

9 מניחים את האפרסקים בתחתית הכוס, מזליפים מעל את התערובת, מעל מפזרים את הביסקוויטים הכתושים ומקשטים בחתיכת אפרסק.