אוכל
צילום׃ Flickr, Neil Conway

תפוחי עץ מקורמלים עם אגוזים

גל הנוסטלגיה ששוטף את העולם מקבל חיזוק משמעותי עם אחד הממתקים הכי פופולריים שאי פעם נוצרו. קחו תפוח עץ, טבלו אותו בתערובת קרמל מהממת והנה לכם ממתק דביק ומושלם שאין אחד שיסרב לו

| mako אוכל | פורסם 03/01/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

8 תפוחי עץ

8 שיפודי עץ עבים

שליש כוס (80 מ"ל) סירופ תירס

שליש כוס (66 מ"ל) סוכר לבן

שליש כוס (80 מ"ל) סוכר חום

שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה

רבע כפית מלח

3 כפיות חמאה

שלושת רבעי כפית תמצית וניל

2 כוסות אגוזי מלך, מרוסקים

אופן ההכנה:

1 מסירים את עוקץ התפוחים, משחילים במקומם את שיפודי העץ ומניחים את התפוחים בצד.

2 בתוך סיר בעל תחתית עבה מערבבים את סירופ התירס (או גולדן סירופ), הסוכר הלבן, הסוכר החום, השמנת והמלח. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק. מבשלים עד לטפרטורה של 115 מעלות ומסירים מיד מהאש.

3 מוסיפים לסיר את החמאה והווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4 בזמן שתערובת הקרמל עוד חמה, טובלים בתוכה במהירות את תפוח העץ, מכסים את כולו ומניחים לשאריות לנזול חזרה לסיר. מגלגלים את תפוח העץ באגוזים הקצוצים, ומניחים על מחבת על נייר אפייה משומן עד להתקשות. חוזרים על הפעולה עם כל התפוחים, ומגישים.

>> לכל הקינוחים והממתקים שלנו