צילום׃ getty images
קציפת חלבה ואגוזים מסוכרים
קינוח מתוק ומפנק
עמרי בן-פרז| "לגעת באוכל" | גלובס
| פורסם 04/05/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (9 מנות):
6 ביצים מופרדות
5 כפות ממרח חלבה מוכן
2 מכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
10 כפות אגוזי פקאן קצוצים דק
אופן ההכנה:
1 מקציפים את החלמונים עם ממרח החלבה, עד שמתקבל קצף בהיר ואוורירי. 2. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף אוורירי, ומוסיפים אותו לקצף החלמונים בתנועות קיפול עדינות. 3. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, ומוסיפים אותה לתערובת בתנועות קיפול. 4. מוסיפים את האגוזים המסוכרים, ומערבבים בעדינות. 5. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, עד שהקציפה מתייצבת.