מאפינס תפוחי עץ וחמוציות
מתוקים, עסיסיים, ותראו מה זה - ממש בריאים! דרך שפויה וטעימה לסגור את הפינה המתוקה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
ל-6 מאפינס גדולים:
90 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) קמח לבן
50 גרם (1/2 כוס) קוואקר
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר דמררה
80 גרם (4 כפות) סוכר לבן
2 ביצים L
1 כף ברנדי
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1 תפוח עץ מזן גראני סמית' גדול, מגולען, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
1 כף קמח לקימוח קוביות התפוח
50 גרם (1/3 כוס) חמוציות מיובשות
לשימון:
מעט חמאה מומסת
מעט קמח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית מאפינס בחמאה ומקמחים קלות.
2 מערבבים את המרכיבים היבשים: קמח, קוואקר, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.
3 מקציפים את החמאה הרכה ואת שני סוגי הסוכר במיקסר או במקציף חשמלי ידני כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4 מוסיפים את הביצים ומקציפים כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה.
5 מוסיפים ברנדי ותמצית וניל ומקציפים מעט.
6 מאחדים את שתי הקערות ומערבבים בעזרת מרית.
7 מערבבים את קוביות תפוח העץ עם כף קמח ומוסיפים לעיסה.
8 מוסיפים חמוציות מיובשות לעיסה ומערבבים.
9 יוצקים שתי כפות מן התערובת לכל שקע בתבנית המאפינס, כך שיגיעו עד 2/3 גובה ולא יותר. אופים 25 דקות, או עד שקיסם הנננעץ במאפינס יוצא יבש או עם פירורים. מוציאים, מצננים כשעה ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!