אוכל
צילום׃ דן לב, קוואקר

מאפינס תפוחי עץ וחמוציות

מתוקים, עסיסיים, ותראו מה זה - ממש בריאים! דרך שפויה וטעימה לסגור את הפינה המתוקה

| קוואקר | פורסם 08/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

ל-6 מאפינס גדולים:

90 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) קמח לבן

50 גרם (1/2 כוס) קוואקר

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

100 גרם חמאה רכה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר דמררה

80 גרם (4 כפות) סוכר לבן

2 ביצים L

1 כף ברנדי

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

1 תפוח עץ מזן גראני סמית' גדול, מגולען, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות

1 כף קמח לקימוח קוביות התפוח

50 גרם (1/3 כוס) חמוציות מיובשות

לשימון:

מעט חמאה מומסת

מעט קמח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית מאפינס בחמאה ומקמחים קלות.

2 מערבבים את המרכיבים היבשים: קמח, קוואקר, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.

3 מקציפים את החמאה הרכה ואת שני סוגי הסוכר במיקסר או במקציף חשמלי ידני כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4 מוסיפים את הביצים ומקציפים כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה.

5 מוסיפים ברנדי ותמצית וניל ומקציפים מעט.

6 מאחדים את שתי הקערות ומערבבים בעזרת מרית.

7 מערבבים את קוביות תפוח העץ עם כף קמח ומוסיפים לעיסה.

8 מוסיפים חמוציות מיובשות לעיסה ומערבבים.

9 יוצקים שתי כפות מן התערובת לכל שקע בתבנית המאפינס, כך שיגיעו עד 2/3 גובה ולא יותר. אופים 25 דקות, או עד שקיסם הנננעץ במאפינס יוצא יבש או עם פירורים. מוציאים, מצננים כשעה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!