אוכל
צילום׃ חן שוקרון, על השולחן

פאי תותים וקצפת

עוגה כשרה לפסח עם בצק פריך מתאים ומלית ריבת תותים סמיכה, תותים טריים וקצפת קרמית

חן שוקרון | על השולחן | פורסם 13/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

לבסיס:

250 גרם עוגיות יין של פסח טחונות דק

100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים דק

2 כפות סוכר חום בהיר

100 גרם חמאה מומסת

למלית:

3 כוסות תותים נקיים מעוקץ ופרוסים לפרוסות דקות

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

30 גרם (1/4 כוס) קורנפלור מנופה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס מיץ חמוציות (אפשר להמיר ב-1/2 כוס מים וכף מיץ לימון)

לציפוי ועיטור:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר מנופה

1 כוס תותים קצוצים לקוביות קטנות

3-2 תותים שלמים עם העוקץ

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה עוגיות טחונות, שקדים טחונים, סוכר וחמאה מומסת לתערובת לחה. משטחים את התערובת על הבסיס והדפנות בשכבה דקה ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.

2 מחממים תנור ל-160 מעלות.

3 אופים את הבסיס 15 דקות עד להזהבה קלה מאוד. מצננים.

4 מכינים את המלית: שמים בסיר קטן את כל החומרים למעט כוס תותים פרוסים ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי מעיכת התותים בעזרת ממחה (מועך פירה). כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד דקה-שתיים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים פנימה את הכוס הנותרת של פרוסות התותים ומערבבים בעדינות. יוצקים את המלית על גבי הבסיס, מיישרים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ועד לילה.

5 מצפים ומקשטים: מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת רכה. מורחים על גבי המלית ומשאירים שוליים של כ-2 ס"מ ריקים. קוצצים תותים לקוביות קטנות, ומפזרים על השוליים הריקים. מקשטים במרכז הפאי עם תותים שלמים. שומרים עד יומיים במקרר.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח