צילום׃ עודד קרני
עוגת משמשים קלילה
מרגע שתנסו את העוגה הזאת, לא תוכלו לחשוב על שום דבר אחר לעשות עם משמש. מהירה, מעולה, ופשוטה שזה מביך
אביבה פיבקו | mako
| פורסם 18/06/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
100 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
200 גרם קמח (כוס וחצי)
שקית אבקת אפייה
750 גרם משמשים
לחלק העליון
3 כפות סוכר
50 גרם שבבי שקדים
אופן ההכנה:
1 מקציפים את החמאה עם הסוכר במיקסר ידני.
2 מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת עיסה אחידה. העיסה לא נוזלית, והיא גם נראית מעטה, אבל זה בסדר - היא תתפח יפה באפייה.
3 מרפדים תבנית קפיץ 24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים. משטחים את העיסה בתבנית בצורה אחידה.
4 חותכים את המשמשים לשניים, מוציאים את החרצנים ואז חותכים כל חצי משמש לשלושה פלחים.
5 נועצים את פלחי המשמש בבצק, מפזרים את הסוכר והשקדים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 15 דקות. לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 35 דקות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.