אוכל
צילום׃ עודד קרני

עוגת משמשים קלילה

מרגע שתנסו את העוגה הזאת, לא תוכלו לחשוב על שום דבר אחר לעשות עם משמש. מהירה, מעולה, ופשוטה שזה מביך

אביבה פיבקו | mako | פורסם 18/06/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

100 גרם חמאה או מרגרינה

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

2 ביצים

קליפה מגוררת מלימון אחד

200 גרם קמח (כוס וחצי)

שקית אבקת אפייה

750 גרם משמשים

לחלק העליון

3 כפות סוכר

50 גרם שבבי שקדים

אופן ההכנה:

1 מקציפים את החמאה עם הסוכר במיקסר ידני.

2 מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת עיסה אחידה. העיסה לא נוזלית, והיא גם נראית מעטה, אבל זה בסדר - היא תתפח יפה באפייה.

3 מרפדים תבנית קפיץ 24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים. משטחים את העיסה בתבנית בצורה אחידה.

4 חותכים את המשמשים לשניים, מוציאים את החרצנים ואז חותכים כל חצי משמש לשלושה פלחים.

5 נועצים את פלחי המשמש בבצק, מפזרים את הסוכר והשקדים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 15 דקות. לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 35 דקות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

>> עוד מתכונים של אביבה