אוכל
צילום׃ Juanmonino, Istock

מאסאפן

מתכון מסורתי למרציפן טבעי ונפלא

רונית פנסו | גלובס | פורסם 11/02/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

450 גרם סוכר

שלושת רבעי כוס מים (150 מ"ל)

חצי כפית מיץ לימון

450 גרם שקדים קלופים טחונים דק מאוד

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הסוכר והמים בסיר בעל תחתית עבה, עד שהסוכר נמס.

2 מוסיפים את הלימון, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה 3 דקות נוספות. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 2 דקות.

3 מסירים את הסיר מהלהבה ומניחים על מגבת לחה (לעצירת תהליך הבישול). מערבבים היטב את הסירופ שנוצר, במשך 2-3 דקות, עד שהוא מסמיך עוד יותר.

4 מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב. מחזירים את הסיר ללהבה נמוכה ומבשלים עוד 2-3 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת נפרדת מהתחתית.

5 מפזרים אבקת סוכר על משטח עבודה, מוציאים את המרציפן שנוצר ומשטחים אותו על האבקה. מניחים מעט לצינון, ולשים את המרציפן היטב.

6 מגלגלים חלקים מהמרציפן לגלילים בעובי בינוני וחותכים לפרוסות.

7 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את המרציפן. מכסים בנייר אפייה נוסף (לא במהודק), ומניחים במקום מאוורר למשך כמה ימים עד שהמרציפן מתקשה מעט. שומרים בקופסה סגורה.