אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

קרוסטטה תפוחים ודבש

עוגת קרוסטטה בעיצוב חופשי: עם בסיס בצק פריך, מילוי רך של תפוח וזיגוג דבש

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 26/08/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 כוס (140 גרם) קמח

1/4 כוס (35 גרם) שקדים לבנים טחונים דק

2 כפות (25 גרם) סוכר

קורט מלח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

6 כפות (90 מ"ל) שמנת מתוקה

למלית:

3-4 תפוחי עץ גדולים או 5-6 קטנים (אפשר מזנים שונים: גולדן דלישס, גרני סמית, פינק ליידי, יונתן)

2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/4 כוס (35 גרם) שקדים לבנים טחונים דק

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

1/2 כפית קינמון טחון

50 גרם חמאה רכה

לזיגוג:

1 כף דבש

1 כף מים רותחים

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה קמח, שקדים טחונים, סוכר ומלח. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים עד לקבלת תערובת עם פירורים גסים. מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה (בכל פעם כף אחת בלבד) רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. עוצרים את המיקסר. בעזרת הידיים, מאחדים את גושי הבצק לכדור אחד, משטחים מעט. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך כחצי שעה-שעה. בזמן הזה מכינים את המלית ואין צורך לשטוף את קערת המיקסר.

2 להכנת המלית: לקערה גדולה סוחטים את מיץ הלימון. קולפים, חוצים ומגלענים את תפוחי העץ. פורסים כל חצי תפוח לכ-8-10 פרוסות דקות. מעבירים מיד לקערה עם מיץ הלימון. מערבבים היטב כך שפרוסות תפוחי העץ יצופו היטב במיץ שימנע את השחרתן.

3 באותה קערת המיקסר בה הכנו את הבצק מניחים חמאה הרכה, קינמון, סוכר ושקדים טחונים. מערבלים היטב עד לקבלת תערובת משחתית.

4 להרכבה: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. מוציאים את הבצק מהקירור. על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ. במרכזו מורחים בשכבה אחידה את המלית, משאירים שוליים של כ-3 ס"מ. מסדרים על גבי המלית את פרוסות תפוחי העץ באופן חופף, מתחילים מהעיגול החיצוני ומתקדמים כלפי פנים. מקפלים את שולי הבצק על גבי פרוסות התפוחים.

5 מעבירים לתנור ואופים כ-25-30 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות.

6 בזמן האפייה מכינים את זיגוג הדבש: בקערית קטנה ממיסים את הדבש במים הרותחים, מערבבים היטב.

7 מוציאים את הקרוסטטה מהתנור ומצננים מעט, מברישים את התפוחים ואת שולי הבצק בזיגוג הדבש. מגישים.

8 הקרוסטטה במיטבה ביום הכנתה. מעבר לזה הבצק נוטה להתרכך. שומרים מכוסה היטב בטמפרטורת החדר.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה