אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

דלעת צלויה בקינמון ודבש, עם קצפת ניגרת

מתכון היישר ממרוקו

עופר מעוז | בראף קייטרינג | פורסם 06/09/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

700 גרם דלעת נקייה מקליפות וגרעינים
4 כפות (120 גרם) דבש
3 מקלות קינמון
קורט מלח
1/2 כוס מים (125 מ"ל)
1 כוס שמנת מתוקה (250מ"ל)
1 כפית תמצית וניל טובה
1 כף גדושה (30 גרם) סוכר + 1 כף נוספת להקצפה

אופן ההכנה:

1 בסיר שטוח עם תחתית עבה ממיסים מים עם דבש וסוכר. 2. מוסיפים מקלות קינמון ודלעת חתוכה לפרוסות בעובי 3 ס"מ. 3. מנמיכים את האש למינימום מכסים את הסיר ומבשלים בבעבוע עדין כ-1/2 שעה, מידי פעם יוצקים מן הנוזלים על פרוסות הדלעת. 4. כשהדלעת רכה ובעלת זיגוג כתום נאה מסירים מן האש ומצננים מעט. 5. בינתיים מקציפים את השמנת עם כף סוכר אחת ותמצית וניל רק עד לנקודה שמתחיל להיווצר קצף אך עדיין במרקם ניגר. 6. עורמים בצלחת 2 פיסות דלעת לסועד, יוצקים מנוזלי הבישול העשירים בטעם קרמלי של דבש וקינמון ומסיימים בטפטוף שמנת מוקצפת מלמעלה. ניתן להגיש גם קר