אוכל
צילום׃ נועם בסט, mako אוכל

עוגיות לינזר במילוי לוטוס

עוגיות לינזר הן מהאהובות עלינו. בצק פריך, אגוזים, ריבה, תיבול עדין - מדובר בקלאסיקה. הפעם הן עם מילוי של ממרח לוטוס שמתאים להן בול, ואם זה לא מספיק - הן כל כך יפות, שפשוט חייבים לנסות

נועם בסט | mako אוכל | פורסם 10/06/15 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-20 עוגיות:

180 גרם (בערך כוס ורבע) שקדים מולבנים או אגוזי לוז קלופים 

100 גרם (חצי כוס) סוכר

210 גרם (כוס וחצי) קמח 

3/4 כפית מלח

1/2 1 כפיות קינמון (אופציונלי)

קורט ציפורן (אופציונלי)

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

1/2 כפית תמצית וניל

1 כפית רום (אופציונלי)

1 כף חלב, במידת הצורך

150 גרם (כ-3 כפות גדושות) ממרח לוטוס

מעט אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1 טוחנים את השקדים/אגוזים עם הסוכר במעבד מזון  עד שהם טחונים דק. מוסיפים את הקמח, המלח והתבלינים ומעבדים שוב כדי לערבב את החומרים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים שוב עד שהתערובת פירורית ואחידה, ללא גושים של חמאה. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל (והרום, אם רוצים) ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתאחד לגושים גדולים בתוך הקערה (אם הוא לא מתאחד, מוסיפים את כף החלב ומעבדים שוב).

2 מוציאים את הבצק למשטח עבודה ולשים מעט ידנית כדי לאחד אותו לגמרי. מחלקים את הבצק לשני חלקים, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעה לפחות במקרר.

3 מוציאים חלק אחד של הבצק ומרדדים לעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומסדרים באופן צפוף על מגש מרופד בנייר אפייה. משאירים את שאריות הבצק בחוץ. מרדדים את החלק השני של הבצק, וממשיכים לקרוץ עיגולים ולצופף על מגש האפייה. מאחדים את שאריות הבצק ומרדדים שוב. אם הבצק מתרכך - מכניסים אותו לכמה דקות למקפיא. את העיגולים שקרצנו וצופפנו על מגש אפייה גם מכניסים למקפיא עד האפייה. כשמסיימים לקרוץ את כל הבצק צריכים להיות בערך 40 עיגולים בסך הכל.

4 ממחצית העיגולים קורצים עיגול נוסף קטן במרכז, ומוציאים אותו החוצה. אפשר לרדד את כל החלקים הקטנים ולקרוץ עוד עוגיות. מה שחשוב זה שחצי מהעיגולים יהיו שלמים, וחצי יהיו עם חור. בינתיים משאירים את כל העיגולים במקפיא.

5 בזמן שהעיגולים במקפיא מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.

6 מסדרים את העיגולים (אלו עם החור לחוד והשלמים לחוד) על התבניות - הפעם באופן מרווח. אופים 10-14 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט בצדדים ומרגישות יציבות למדי כשנוגעים בהן עם האצבע. מצננים לחלוטין על רשת.

7 מחלקים את כל העוגיות ל-2: את העוגיות השלמות בצד אחד ואת העוגיות עם החור בצד אחר. הופכים את כל העוגיות השלמות כך שהחלק השטוח שלהן למעלה ומורחים או מזלפים מעט מממרח הלוטוס על כל עוגייה. מפזרים אבקת סוכר על כל העוגיות עם החור, ומניחים אותן על העוגיות עם הקרם, ליצירת סנדוויץ' עם מלית מבצבצת.

לבלוג של נועם - פצפוצים

>> בפעם שעברה הכנו בראוניז שוקולד ולטוס, יפות יפות 
>> והנה עוגת שוקולד שכנראה תכינו בלי סוף