אוכל
צילום׃ istockphoto

פבלובה-טפאס

קינוח קריר עם קרם וניל ושוקולד לבן

מיקי שמו | null | פורסם 10/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרנג:

160 גרם סוכר
150 גרם חלבון
120 גרם אבקת סוכר

לקרם הווניל:

250 גרם שמנת מתוקה (1 מכל)
200 גרם שוקולד לבן
חצי מקל וניל

לרוטב הפירות האקזוטיים:

1 מנגו מקולף ללא גרעין
2 פסיפלורה ללא גרעינים
1 כף סוכר
1 כף מיץ אשכוליות

אופן ההכנה:

1 הכנת המרנג: מקציפים במהירות בינונית את החלבונים, עד לקבלת קצף לבן ורך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את אבקת הסוכר המנופה. מזלפים את המרנג בחלקים על-גבי תבנית האפייה במרווחים שווים. בוזקים אבקת סוכר, ואופים 35 דקות ב-135 מעלות צלזיוס. מצננים ומקפיאים.2. הכנת הקרם: מחממים את השמנת המתוקה ואת מקל הווניל. שופכים לשוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים במקרר למשך 6 שעות לפחות, עד להתגבשות.3. הכנת הרוטב: מערבבים הכול בבלנדר, עד לקבלת תערובת אחידה.4. הרכבת המנה: מניחים בעזרת כף מן הרוטב על-גבי הצלחת, בצורה מעגלית. מניחים במרכז הצלחת, בעזרת רינג בקוטר 8, מקוביות האננס והמנגו. מניחים מעל קאנל של קרם וניל שהקצפנו מעט, ומעליו מוזגים מן הרוטב של הפירות האקזוטיים. את המרנג מוציאים מהמקפיא ומעמידים בסמוך למנה.