אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

קינוח עגבניות שרי צלויות במילוי פירות ותבלינים

ניגוד שמימי בין החמימות והחומציות של העגבניות והמתיקות והקרירות של הגלידה

מאיר דנון | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 31/08/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

24 עגבניות שרי גדולות יחסית

למלית:

4 כפות סוכר חום דמררה
20 גרם חמאה
2 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (ברונואז)
2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (ברונאז)
2 כפות פיסטוק קצוץ
2 כפות שקדים קצוצים
2 כפות צימוקים בהירים קצוצים
גרידה מ 1/4 לימון
גרידה מ 1/4 תפוז
גרגירים ממקל וניל
מקל קינמון
כוכב אניס
10 עלי נענע פרוסים דק

לרוטב:

3 כפות סוכר דמררה
מיץ משני תפוזים
20 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מקלפים את העגבניות, מרתיחים מים בסיר וטובלים את העגבניות ל- 10 שניות, מעבירים את העגבניות לקערת מים קרים. מקלפים בעדינות באמצעות סכין קטנה. 2. מכינים את העגבניות למילוי: באמצעות סכין קטנה חותכים מכסה עם החלק היבש של העגבנייה שמחבר אותה לאשכול. מרוקנים את העגבניות באמצעות כף פריזיאן. שומרים את המכסים. 3. מכינים את המלית: במחבת קטנה מניחים את הסוכר ומבשלים אותו לקרמל, מוסיפים את החמאה ומערבבים מעט, מוסיפים את קוביות האגסים ואת קוביות התפוחים ומבשלים כשתיים- שלוש דקות. 4. מוסיפים את השקדים, הצימוקים ואת הפיסטוקים הקצוצים, מוסיפים את התבלינים ואת גרידות הלימון והתפוז ולבסוף מוסיפים את הנענע. מבשלים יחדיו עד שהפירות רכים – מצננים. 5. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מניחים את הסוכר ומבשלים לקרמל, מוסיפים את מיץ התפוזים ומצמצמים מעט למרקם סירופי. מוסיפים את החמאה. 6. ממלאים את העגבניות במלית ומניחים בתבנית בגודל מתאים, מכסים במכסה ושופכים מעט מהרוטב. מכניסים לתנור בחום של כ 180 מעלות לכ 15 דקות, מידי פעם מקפידים לשפוך מן הרוטב על העבניות. 7. מגישים חם עם כדור גלידת וניל ומעט מן הרוטב.