אוכל
צילום׃ עדי שילון

טארטלטים ברולה שלירי אוהבת

לירי אלבג, שנמצאת בידי חמאס כבר יותר מ-4 חודשים, אוהבת את החיים, אוהבת ליהנות ואוהבת את הטארטלטים האלה. זה המתכון, מתוך פרויקט "המאכלים שהם הכי אוהבים" של עדי שילון בשיתוף פודיש. שרק יחזרו הביתה בשלום

עדי שילון וסבינה ולדמן | foodish - הסיפור של האוכל היהודי | פורסם 22/02/24 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לירי אופטימית מטבעה. היא לוקחת הכל בקלות, לא מתרגשת מדי כשלא צריך ותמיד בוחרת לראות את הצד הטוב ביותר של כל סיטואציה. במחברת שלה כתבה פעם, "בקושי ובמשבר אני מזכירה לעצמי לקחת הכל בפרופורציה. הכל זה תקופות שיעברו ובסוף הכל יסתדר לטובה. אני משתדלת להישאר חיובית, אופטימית וחזקה".

 

ללירי יש לב ענק והיא תמיד מוקפת אנשים. אין רגע שבו הבית לא עמוס בחברים שלה. הם קוראים לה "לירוי" כי היא הכי טום-בוי. לירי אלבג בת ה-18 נולדה וגדלה בישוב מתן עם עוד שלושה אחים. היא הסנדוויץ' והדבק, שמחבר את כל המשפחה. הביטחון העצמי הנדיר שלה והיכולת לעמוד על שלה מאפשרים ללירי לעשות תמיד את מה שהכי נכון וטוב לה. הפחד אף פעם לא עוצר אותה ולירי מאד אוהבת הרפתקאות אקסטרימיות. למשל, בסוף כיתה ו', בהחלטה לא מאוד אופיינית לבני גילה, הודיעה שהיא נוסעת לבד לסאמר סקול בארה"ב, לחודש שלם, בלי שיהיה שם אדם אחד שהיא מכירה. חודשים החיוך נשאר על פניה אחרי שחזרה. היא רכשה המון חברים מכל העולם וסיפרה שזו הייתה חוויה מופלאה. האומץ של לירי לא נגמר כאן: ביום הולדתה ה-12 היא בחרה לחגוג בצניחה חופשית. מאז לא פספסה הזדמנות לקפוץ בנג'י במקומות שונים בעולם.

 

לירי אוהבת את החיים, יודעת לנצל כל רגע בהם וליהנות בלי סוף. היא ומשפחתה אוהבים לטייל יחד בעולם ולירי תמיד אחראית על ההמלצות. היא יודעת לאן ללכת, איפה לאכול ולא פחות חשוב, לתעד הכל כמו שצריך. מסעדות שוות הן אחד הבילויים האהובים על לירי. יש לה רשימת מסעדות מומלצות לכל עיר ויעד בעולם. רק לפני שיוצאים למסעדה כדאי לקחת בחשבון שתמיד מחכים ללירי. "חילי" קוראים לה בבית, כי היא לוקחת את הזמן, אף פעם לא לחוצה ולא ממהרת לשום מקום. היא מאמינה בכל ליבה שהכל יהיה בסדר ושלכל דבר הזמן שלו. אהבתה הגדולה למוזיקה כבשה לה את תואר "הדיג'יי של הבית" והיא אמונה על התוכנית המוזיקלית בכל אירוע, חגיגה או סתם יום של חול. יש לה פלייליסטים לכל אירוע ולכל מצב רוח. היא מכירה את כל השירים ומילותיהם בעל פה והכי היא אוהבת לשיר בקולי קולות.

 

ב-7 באוקטובר לירי נחטפה לעזה על ידי חמאס. הבית של לירי שקט מאוד בלעדיה וחסרונה מורגש בכל שנייה. משפחתה בטוחה שהיא יודעת שהם עושים הכל בשבילה, ושלא ינוחו ולא יוותרו עד שהיא תחזור.

מרכיבים :

לבצק פריך מתוק של סבינה ולדמן:

300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח לבן

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן

1 כף חומץ ניטרלי או מיץ לימון

1 כפית מלח דק

חצי כפית הל טחון

לקרם:

500 גרם (2 כוסות) חלב

3 שקיות תה ארל גריי

6 חלמונים

200 גרם (כוס) סוכר

40 גרם (4 כפות) קורנפלור

100 גרם חמאה

עוד קצת סוכר כדי לשרוף מעל

אופן ההכנה:

1 מערבבות את כל חומרי הבצק במעבד מזון בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית. מעבירות למשטח עם ניילון נצמד, מהדקות את הפירורים לכדי בצק ומעצבות בצורה עגולה ושטוחה ככל הניתן. עוטפות היטב בניילון ומעבירות למקרר לשעה לפחות.

2  מרדדות את הבצק (אם הוא לא מתמסר נותנות לו רגע להתחמם קצת). קורצות עיגולים בקוטר השקעים בתבנית שבחרנו, וגם רצועות שיוכלו להתאים לדפנות. מהדקות את הבצק ומשלימות במקרה שחסר איפשהו. זה בצק סלחן, לא לדאוג. מכניסות למקפיא לחצי שעה.

3 מניחות על הבצק משקולת כלשהי ואופות ב-180 מעלות טורבו אפייה עיוורת כ-10 דקות. מורידות את המשקולת וממשיכות לאפות עד הזהבה. מצננות.

4 קרם ברולה: מביאות את החלב והתיונים לסף רתיחה. טורפות היטב את החלמונים ומערבבות אותם עם הסוכר והקורנפלור. סוחטות את התיונים לתוך החלב ונפרדות מהם. מוזגות את החלב החם פנימה תוך ערבוב בלתי פוסק. מחזירות את כל העסק חזרה לסיר וממשיכות לערבב על אש בינונית-נמוכה כשתי דקות עד בועות והסמכה.

5 מורידות מהאש, מערבבות עד איחוד עם החמאה. מצננות כחצי שעה ומוזגות לתוך הקלתיות המצוננות. מכסות בניילון ומעבירות למקרר עד קירור מוחלט והתייצבות.

6 מפזרות שכבה אחידה של סוכר לבן על כל טארטלט ושורפות עם ברנר. אין כוחות? זה טעים גם בלי ואפשר פשוט להוסיף פירות.

** הבצק הפריך במתכון יכול לעבוד לבד כעוגיות חמאה מושלמות.

המתכון הוא חלק מפרויקט "המאכלים שהם הכי אוהבים" של עדי שילון, המספר את סיפורם של 60 חטופים דרך שחזור המתכון למאפה או קינוח שכל אחד מהחטופים הכי אוהב.

לכל הפרטים ולמתכונים נוספים בפרויקט