אוכל
צילום׃ מכון אברהמסון

עוגיות מעמול ללא גלוטן

מחפשים משהו מתוק וקטן לאחרי הצום? קבלו עוגיות פריכות במילוי תמרים והפתעות בגרסה ללא גלוטן וללא סוכר. רוצים גרסה רק ללא גלוטן? החליפו את תחליפי הסוכר בדבר האמיתי

| מכון אברהמסון | פורסם 30/08/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למלית:

1 כוס מחית תמרים

2 כפות אגבה (או סוכר, למי שרוצה גרסה עם סוכר)

3/4 כוס צימוקים / חמוציות ללא סוכר שהושרו ביין

לבצק:

200 גרם חמאה קרה

1 כוס קמח אורז מלא

1 כוס קמח תפוחי אדמה

1/2 כוס קמח קורנפלור

7 כפות סוכר פירות

2 חלמונים

מיץ מ-1/2 לימון

1/2 כוס יוגורט

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1 ביצה טרופה, למריחה

אופן ההכנה:

1 מכניסים את מרכיבי המלית למעבד מזון עם היין (שהצימוקים הושרו בו) וטוחנים למחית. שומרים במקרר עד לשימוש.

2 להכנת הבצק: מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הבצק ומערבבים יחד עד קבלת בצק אחיד. מוציאים לקערה ולשים. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.

3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח בקורנפלור ומרדדים דק (כ-1.5 ס"מ עובי). בעזרת כוס, קורצים עיגולים ומניחים במרכזם כפית של מלית תמרים. סוגרים למשולש.

4 מהדקים את קצוות הבצק למניעת יציאת המלית במהלך האפייה, מסדרים בתבנית עם נייר אפיה ומורחים בביצה.

5 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות למשך 20 דקות או עד קבלת צבע זהוב.

* המתכון באדיבות מכון אברהמסון לגמילה מעישון, מסוכר, גלוטן והתמכרויות. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!