אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סברינה

האייטיז מעולם לא נראו מגרים יותר: מתכון לסברינה מפנקת עם הר של קצפת - ממש כמו פעם

אורן בקר | בית הספר לאפייה "אורן בקר סדנאות שף" | פורסם 14/06/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

20 גרם שמרים טריים (כמעט חצי חבילה)

200 גרם חלב (3/4 כוס)

40 גרם סוכר (4 כפות שטוחות)

450 גרם קמח (3 כוסות ושליש)

6 גרם מלח (1 כפית)

5 ביצים

100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

1 כפית גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל

לסירופ:

1 ליטר מים

600 גרם סוכר (3 כוסות)

1 מקל וניל, חצוי

1/2 מקל קינמון

קליפת תפוז

קליפת לימון

2 כפות רום כהה

אופן ההכנה:

1 ממיסים את השמרים הטריים עם החלב והסוכר, מוסיפים קמח (כדאי לנפות אותו קודם, הניפוי ייתן למאפה מרקם אוורירי יותר) ומלח ולשים במיקסר עם וו לישה.

2 מוסיפים את הביצים, החמאה, גרידת הלימון והווניל וממשיכים ללוש עד לקבלת מרקם אחיד. הבצק אמור לצאת רטוב יחסית. מכסים ומניחים לתפיחה של כשעתיים במקרר.

3 מעבירים את הבצק לשק זילוף חד פעמי, יוצרים חתך קטן בתחתית שק הזילוף וזולפים את הסברינות לתבניות שקעים מסיליקון. ממלאים כל שקע עד הסוף.

4 מניחים שוב להתפחה של כשעה.

5 אופים את הסברינות ב-160 מעלות כ-25 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מניחים להצטנן ולהתייבש.

6 מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל החומרים חוץ מהרום הכהה, ומבשלים 5 דקות. מניחים להצטנן, ומוסיפים את הרום הכהה.

7 מספיגים את הסברינות בסירופ היטב מכל הכיוונים.

8 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ומזלפים על הסברינה. מקשטים בפירות ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!