אוכל
צילום׃ brebca, Istock

בננה לוטי

המתכון הקלאסי של הפנקייק התאילנדי

איילה ארוך | 4chef | פורסם 19/11/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 163 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

2 כוסות קמח לבן
1/2 כוס מים קרים
ביצה טרופה
כף סוכר
כף חמאה מומסת
חצי כפית מלח
חמאה מומסת לציפוי הבצק המוכן

למילוי

2 בננות קלופות, חתוכות לטבעות
חלב ממותק
קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה קמח, סוכר ומלח. בקערה קטנה מערבבים מים, חמאה מומסת וביצה טרופה. 2. מוסיפים לקערת הקמח את תערובת הביצה והמים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. 3. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ, וטובלים כל כדור בחמאה המומסת. מכסים את הכדורים בניילון ונותנים לבצק לנוח לפחות שעתיים. 4. מרדדים את כדורי הבצק לעלה דק בעובי מ"מ ומברישים בחמאה מומסת. 5. מחממים מחבת עם קוביית חמאה. כשהחמאה נמסה מניחים את עלה הבצק במחבת ומטגנים מעל להבה נמוכה-בינונית את שני צידיו עד שהם מזהיבים מעט. מוציאים את הלוטי לצלחת. 6. באותה המחבת צורבים את טבעות הבננות עד שהן מזהיבות. 7. ממלאים את הלוטי בטבעות הבננה, מזליפים חלב ממותק וקוקוס וסוגרים כמו מעטפה. 8. צורבים הלוטי עם המילוי עוד דקה משני הצדדים, ומשטחים בעזרת תרווד. מניחים בצלחת הגשה, חותכים לרצועות ומגישים חם.