אוכל

סופגניות של קונדיטוריית חטאים מתוקים

סופגניות באיזה מילוי שבא לכם - אם זה טעים זה מתאים

| חטאים מתוקים | פורסם 13/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

1 ק"ג קמח לבן

50 גרם שמרים טריים (קובייה אחת)

100 גרם סוכר

כוס חלב פושר (260 גרם)

1 כפית מלח

גרידה מתפוז ולימון אחד

3 כפות ברנדי או רום

4 ביצים

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 ממיסים את השמרים בחלב בתוך קערת המיקסר ומעליהם שמים את כל שאר החומרים פרט לחמאה. לשים דקה במהירות נמוכה ומוסיפים את החמאה בגושים קטנים אחד אחד. לשים עוד כ-6 דקות עד שהחמאה נטמעת לגמרי, ומתקבל בצק רך ודביק אך אחיד וגמיש.

2 מוציאים את הבצק מחוץ לקערת המיקסר, מפזרים עליו מעט קמח, ומכסים אותו בשקית ניילון/מגבת להתפחה. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3 קורצים מהבצק כדורים בגודל הרצוי. כדאי לדעת שהסופגניות יתפחו עוד, ובטיגון יגדלו אף יותר. מתפיחים את כדורי הבצק עד שהם הופכים קלים ואווריריים (כחצי שעה).

4 ממלאים סיר בשמן עד כמחצית מגובהו, וכשהשמן מתחיל להעלות אדים (170 מעלות לבעלי מדחום) – מטגנים סופגנייה אחת ופותחים אותה לבדיקה. אם התוכן עדיין בצקי, זה אומר שהשמן היה חם מדי. מוסיפים קצת שמן לקירור הסיר ומטגנים את שאר הסופגניות.

5 לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר וממלאים במילוי הרצוי.

* אופציות למילוי: ניתן למלא סופגניות בריבת פירות משובחת, ריבת חלב, ממרח שוקולד ואפילו ממרח תמרים מוכן. אם אין שקית זילוף ומזלף, ניתן לחתוך חתך קטן בצד הסופגנייה ולמלא אותה עם כפית. לסיום מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים טרי וטעים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!