אוכל
צילום׃ מתוקה רומסרוויס

אוזני המן עם שומשום מלא במילוי חלבה

אוזני המן של רשת קונדיטוריות מתוקה, עם שומשום מלא בתוך הבצק ומילוי חלבה מתוק

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 11/02/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1/4 כוס אבקת סוכר

1 ביצה

2.5 כוסות קמח לבן

3 כפות שומשום מלא

ביצה נוספת, ל"הדבקה"

1 כוס מלית חלבה

אופן ההכנה:

1 בקערת המיקסר עם וו לישה מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה כ-2 דקות. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד כדקה נוספת. מוסיפים את הקמח והשומשום המלא ומעבדים עד להיווצרות בצק.

2 עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות כשעתיים.

3 מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ ובעזרת קורצן עגול קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

4 טורפים ביצה אחת ובעזרת מברשת מורחים קלות את עיגולי הבצק (על מנת שהסגירה תהייה אטומה).

5 מעבירים את מלית החלבה לשק זילוף ומזלפים באמצע כל עיגול מעט מן המלית. סוגרים לצורת אוזן המן.

6 מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים כ-10-15 דקות.

המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!