אוכל
צילום׃ אלקנה ביטון

המעמולים של אלקנה

כוס גדולה של תה עם נענע, עוגיות בסגנון מעמול וזהו, הפינוק שלכם מושלם

אלקנה ביטון | mako | פורסם 05/05/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (18 מנות):

למעמול

750 גרם קמח לבן רגיל
כוס שמן
50 גרם חמאה
קורט מלח
כוס מיץ תפוזים
2 שקיות אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל

למלית

ממרח תמרים
אגוזי מלך מרוסקים
כפית קינמון

לקישוט

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 שמים את הקמח, אבקת האפייה, סוכר הווניל והמלח בקערה גדולה ומערבבים.

2 ממיסים את החמאה (אפשר במיקרו).

3 מוסיפים לקערה את החמאה, השמן ומיץ התפוזים ולשים טוב טוב, עד לקבלת בצק רך ואחיד (אפשר במיקסר אבל לא חובה).

4 מכינים את המלית: מערבבים בקערה את ממרח התמרים, האגוזים והקינמון (אפשר להוסיף קצת קוקוס, אם אוהבים).

5 מרדדים את הבצק על משטח מקומח (אפשר בין שני ניירות אפייה) לעובי 3-4 מ"מ, מורחים שכבה דקה של מלית ומגלגלים לרולדה. פורסים לעוגיות בעובי 2 ס"מ ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה.

6 מחממים תנור ל-170 מעלות, ואופים את העוגיות 20 דקות (נזהרים לא לייבש אותן יותר מדי).

7 מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומרביצים בכיף עם כוס גדולה של תה עם נענע.