אוכל
צילום׃ שניר (סופגי) גואטה, יחסי ציבור

פנקייק עננים של עומר מילר

ספק פנקייק ספק סופלה, שהוא פחות קליל להכנה מהפנקייקים הרגילים שלכם של שבת בבוקר, אבל הוא כל כך רך ואוורירי שאנחנו מפצירים בכם - לפחות פעם אחת, תנסו

עומר מילר | איך לגדל ילדים שאוהבים לאכול | שירנקה ועומר מילר | פורסם 15/06/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (8 מנות):

9 ביצים מופרדות 

3 שקיות סוכר וניל 

90 גרם (חצי כוס + 2 כפות) קמח תופח

6 כפות סוכר 

2-1 כפות חמאה לטיגון 

אופן ההכנה:

1 טורפים בקערה חלמונים וסוכר וניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח וטורפים לאיחוד. 

2 מקציפים חלבונים במיקסר דקה-שתיים, רק עד לקבלת קצף רך. מוסיפים סוכר ומקציפים עד לקבלת קצף אטום, מבריק ויציב. 

3 מעבירים שליש מקצף החלבונים לתערובת החלמונים וטורפים היטב להטמעה. מוסיפים את יתר החלבונים ומקפלים עם לקקן בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה ותפוחה מאוד.  

4 מחממים מחבת רחבה עם כף חמאה על להבה בינונית. יוצקים בכף גלידה תלוליות שמנמנות מהבלילה למחבת, ויוצקים עליהן כף נוספת מהבלילה להכפלת הגובה. יוצקים כף מים לחללים שבין התלוליות ומכסים את המחבת. מטגנים דקה-שתיים, עד שהפנקייקים מתייצבים ומזהיבים קלות בתחתית. מסירים את המכסה והופכים את הפנקייקים בזהירות. מכסים שוב ומטגנים 2 דקות נוספות, עד שהפנקייקים מוכנים. זהירות מטיגון יתר, שיפיק פנקייקים פחות במרקם של עננים, ויותר במרקם של עוגה בחושה. מטגנים כך את כל הפנקייקים, ואם צריך מוסיפים עוד חמאה בין סבבי הטיגון. בשל עובי הפנקייקים והמרקם שלהם, מומלץ לאכול אותם ביום ההכנה.  

המתכון מתוך הספר "איך לגדל ילדים שאוהבים לאכול". לרכישה