אוכל
צילום׃ דניה ויינר, מתכוניישן

עוגת תפוגזר

מתכון לעוגת תפוזים בחושה ששודרגה בגזר. צבע צהוב ועשיר

דניה ויינר | מתכוניישן | פורסם 20/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית קוגלהוף אחת או 2 תבניות אינגלש קייק:

3 ביצים, חלבונים וחלמונים מופרדים

1 כוס סוכר

130 גרם חמאה רכה

2.5 כוסות קמח תופח

1 כוס מיץ תפוגזר סחוט טרי (או רק תפוז)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את החלמונים עם ½ כוס סוכר וחמאה, במהירות בינונית ל-2-3 דקות. מוסיפים לסירוגין את הקמח והמיץ עד לקבלת תערובת אחידה.

3 בקערת מיקסר נקייה, מקציפים את החלבונים יחד עם ½ כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצף יציב אך רך. מקפלים את הקצף בעדינות אל תוך בלילת העוגה עד לקבלת מסה אחידה.

4 מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים למשך 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

5 להגשה: ניתן לפזר אבקת סוכר או להכין סירופ עדין ממים, אבקת סוכר ומעט מיץ לימון.

שני דברים שחשוב לשים לב אליהם:

- אפיית יתר תניב עוגת חנק. אפייה מדויקת תניב עוגה עסיסית אז שימו לב!

- אם מכינים את העוגה בתבנית קוגלהוף אל תוציאו אותה מהתבנית עד שהעוגה התקררה לגמרי, אחרת היא תתפרק לכם (מנסיון....).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!