אוכל
צילום׃ קרן אברהם הלוי, פורום המתכונים של תפוז

רולדת קוקוס ללא אפייה

קינוח מפנק לאוהבי הקוקוס: רולדת ביסקוויטים וקקאו במלית קוקוס ומייפל

קרן אברהם הלוי | ממיטב בישוליי | פורסם 20/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 231 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

200 גרם ביסקויטים טחונים/עוגיות חמאה טחונות
1/2 כוס חלב או חלב סויה/חלב קוקוס
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות יין מתוק או ליקר שוקולד
50 גרם חמאה או מרגרינה

למלית

100 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם סוכר
150 גרם פתיתי קוקוס
2 כפות חלב/ חלב סויה/ חלב קוקוס
3 כפות סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1.להכנת הרולדה: יוצקים לכלי את החלב ומוסיפים את הסוכר, סוכר הוניל, הקקאו, היין (או ליקר) והחמאה (או מרגרינה). ממיסים תוך כדי בחישה מעל ללהבה בינונית עד שמתקבל סירופ חלק. 

2 שמים את הביסקויטים הטחונים בקערה. יוצקים את הסירופ מעל לביסקויטים הטחונים ומעבדים ביד לעיסה.

3 מכינים נייר אפייה בגודל 20X35 ס"מ. שוטחים את עיסת השוקולד בידיים מעט רטובות מעל לנייר בשכבה אחידה. (ניתן לכסות את העיסה בנייר אפייה נוסף, ובעזרת מערוך לשטח את העיסה לשכבה דקה ואחידה של חצי ס"מ).

4 להכנת המלית: שמים בכלי קוביות חמאה (או מרגרינה), סוכר, קוקוס, חלב, וסירופ מייפל. בוחשים מעל ללהבה בינונית עד שהחמאה נמסה. 

5 מפזרים את תערובת הקוקוס מעל לשכבת הביסקויטים בצורה אחידה ושווה.

6 מרימים את שולי הצלע הארוכה של נייר האפייה וסוגרים לגלילה. עוטפים את הגלילה המוכנה בנייר ומניחים מעל למגש. (רצוי לחצות את הגלילה הארוכה לשניים לבל תישבר). מאחסנים את הגלילה בתא ההקפאה עד להגשה.

7 פורסים לפרוסות צרות ומגישים קר.

* המתכון באדיבות הבלוג "ממיטב בישוליי"  בתפוז

>> רוצים המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק