אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

רוגלך קינמון ענקיים

להכין רוגלך זה לא עניין פשוט, לא נשקר, אבל המתכון של עדיקוש ידידותי מאוד, ניתן להמיר אותו למתכון פרווה וכדי לחסוך עבודת כפיים יש כאן כמות ל-8 יחידות גדולות. והריח? יחשבו שפתחתם קונדיטוריה ביתית

עדי קלינגהופר | אוכל טוב, mako | פורסם 24/11/22 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

כוס חלב/מים (240 מ"ל)

21 גרם שמרים טריים (או 8 גרם שמרים יבשים)

חצי כוס סוכר (100 גרם)

3 ושליש כוסות קמח (470 גרם)

ביצה

60 גרם חמאה (חמאה צמחית אם רוצים פרווה)

קורט מלח

למלית:

240 גרם חמאה חתוכה לקוביות (חמאה צמחית אם רוצים פרווה)

125 גרם סוכר לבן

125 גרם סוכר חום כהה

1 כף קינמון

קורט הל טחון (לא חובה)

לסירופ:

חצי כוס מים (120 מ"ל)

חצי כוס סוכר (100 גרם)

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר חלב, שמרים וסוכר. מניחים בצד לעשר דקות. 

2 מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח לקערה ומערבבים על מהירות נמוכה.

3 מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. כשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים חמאה ומלח, וממשיכים ללוש לעשר דקות לפחות עד לקבלת בצק חלק ודביק.

4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נמצד ומניחים להתפחה עד להכפלת גודל המסה, או משאירים ללילה במקרר.

5 מכינים את המלית: מערבבים עם וו גיטרה במיקסר חמאה, סוכר לבן, סוכר חום כהה, קינמון והל, ומערבבים עד לקבלת מרקם משחתי ונוח למריחה. 

6 מחממים תנור ל-170 מעלות על מצב סטטי (לא טורבו).

7 מעצבים את הרוגלך: מניחים על משטח עבודה מקומח את הבצק שתפח ומחלקים לחצי. מרדדים כל חלק למלבן דק ומורחים עליו שכבה דקה מהמלית.

8 מקפלים כל מלבן לחצי ומרדדים אותו שוב, עד לקבלת בצק מעט שקוף. 

9 פורסים כל מלבן דק למשולשים: בסיס המשולש רוחב 7 ס"מ ואורך 20 ס"מ.

10 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומגלגלים את הרוגלך מהבסיס לכיוון השפיץ. מניחים את הרוגלך במרווחים אחד מהשני ומניחים להפתחה נוספת של חצי שעה-שעה.

11 מברישים את הרוגלך עם ביצה טרופה ואופים כ30-35 דקות, או עד שהרוגלך מזהיבים. 

12 מכינים סירופ מי סוכר: מחממים בסיר קטן (קלחת) מים וסוכר, מביאים לרתיחה, מסמיכים, מורידים מהאש ומניחים בצד. 

13 כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בנדיבות בסירופ מי הסוכר החם, ומגישים. 

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!