אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

ריבועי שוקולד וקוקוס ללא אפייה

קינוח קליל להכנה עם שילוב מושלם של שוקולד וקוקוס. מכיוון שהוא כל כך פשוט ולא דורש אפייה, ניתן להכין אותו עם הילדים

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 17/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 191 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשכבת הבסיס:

200 גרם שוקולד מריר בקוביות או מטבעות

100 גרם חמאה

1 כוס (240 מ"ל) חלב

400 גרם ביסקוויטים

לשכבת הקוקוס:

3 כוסות (210 גרם) קוקוס טחון

1 פחית (כ-400 גרם) חלב ממותק

לציפוי השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 שכבת הבסיס: מניחים את קוביות/מטבעות השוקולד יחד עם החמאה והחלב בקערה חסינת חום ומחממים במיקרוגל. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד והחמאה ועד לקבלת תערובת חלקה.

2 מעבירים את הביסקוויטים לשקית אטומה. בעזרת מערוך מועכים אותם קלות על מנת לקבל שברי ביסקוויטים. כדאי לשים לב שלא נוצרים ממש פירורים אלא שברים די גדולים.

3 מעבירים את שברי הביסקוויטים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב עד לציפוי מלא של הביסקוויטים. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (לחילוץ קל) ומהדקים היטב לבסיס בשכבה אחידה. מעבירים לקירור להתייצבות למשך שעה לפחות.

4 כששכבת הבסיס יציבה מכינים את שכבת הקוקוס: מערבבים יחד את הקוקוס הטחון והחלב הממותק עד לקבלת תערובת לחה. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בעזרת החלק האחורי של כף לשכבה אחידה. מעבירים לקירור בזמן שמכינים את הציפוי.

5 ציפוי השוקולד: מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום. מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על השוקולד. מניחים לדקה-שתיים. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד ולקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט. יוצקים את ציפוי השוקולד על שכבת הקוקוס, ומטים את העוגה כך שהשוקולד יצפה את כולה באופן אחיד. מעבירים לקירור להתייצבות ל-4 שעות לפחות.

6 מוציאים מהמקרר וחותכים לקוביות קטנות. העוגה נשמרת עוד 4 ימים נוספים בקירור.

 * המתכון מתאים לתבנית מרובעת בגודל 24X24 ס"מ

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!