אוכל

עוגת קונקורד

וואו אחד גדול: עוגת שוקולד מלכותית עם מרנג, מוס שוקולד ותוספת של שכבות קרנץ'

רביבה אפל | מאסטר שף | פורסם 14/08/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 563 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

למרנג

465 גרם חלבון

450 גרם סוכר

465 גרם אבקת סוכר

105 גרם אבקת קקאו

למוס השוקולד

15 גרם קפה נמס

120 מ"ל מים רותחים

1500 גרם שוקולד מריר

540 גרם חמאה

480 גרם חלמונים

840 גרם חלבונים

75 גרם סוכר

לשכבת הקראנץ'

50 גרם חמאה

170 גרם שוקולד מריר

500 גרם מחית נוגט

250 גרם שבבי וופל מקורמלים Paillete feuilletine

אופן ההכנה:

המרנג

1 מתאימים נייר אפייה לגודל התבנית ומציירים עליו 4 עיגולים בקטרים שונים - מ-14 ס"מ עד 26 ס"מ. מסביבם יהיה מקום לזלף פסי מרנג (שימו לב - הכמויות במתכון הן לעוגה עצומה בגודלה. אפשר להסתפק במחצית הכמות לעוגה בגודל רגיל. במקרה כזה הכינו רק שתי דיסקיות מרנג).

2 מנפים ביחד את אבקת הסוכר והקקאו.

3 מקציפים את החלבונים במהירות בינונית ואחרי 3-4 דקות מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.

4 מקפלים בעדינות את תערובת אבקת הסוכר והקקאו לתוך קצף החלבונים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5 שמים את המרנג בשני שקי זילוף כשבאחד צנתר מס' 10 (קטן) ובשני צנתר מס' 12 (גדול). מזלפים עם הצנתר הגדול ספירלות של מרנג ויוצרים דיסקיות מרנג, לפי הגדלים המסומנים על נייר האפייה. עם הצנתר הקטן מזלפים פסים של מרנג בכל מקום פנוי על התבנית.

6 מפזרים בעזרת מסננת דקה אבקת סוכר על כל המרנג (על מנת לייבש אותו מהר). אופים בתנור בחום של 150 מעלות כשעה ורבע.

7 מוציאים אחד מפסי המרנג מהתנור ונותנים לו להתקרר על מנת לבדוק אם הוא מוכן. רק אחרי שהמרנג יתקרר אפשר יהיה לדעת אם הוא מוכן, כלומר יבש ופריך. אם עדיין לא יבש, להשאיר בתנור לעוד כרבע שעה.

8 מוציאים מהתנור ומקררים.

9 ממשיכים בהכנת מוס השוקולד, על מנת שיספיק להתייצב ולהתאים למריחה.

מוס השוקולד

1 ממיסים את השוקולד על אמבט מים חמים (Bain-Marie) ובינתיים ממיסים את הקפה במים רותחים. כשהשוקולד נמס, מורידים מהאש ומוסיפים את הקפה המומס במים ואחריו את החמאה. מערבבים היטב בעזרת מרית. כשהחמאה נמסה, מוסיפים את החלמונים.

2 מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. אחרי שנוצר קצף, מוסיפים את הסוכר בהדרגה.

3 מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד בעדינות רבה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4 מחלקים את המוס ל-3 כלים על מנת שיתקררו ויתייצבו מהר יותר, הקירור בכלי מתכת (להצמיד לשטח הפנים של המוס ניילון נצמד).

שכבת הקראנץ'

1 ממיסים על Bain-Marie את השוקולד והחמאה. מוסיפים את מחית הנוגט ומערבבים היטב ואז את שבבי הוופל.

2 משטחים בין 2 ניירות אפייה לשכבה של 8-10 מ"מ ומקררים. אחרי שהתקשה קורצים עיגולים לפי הגודל הדרוש.

הרכבת העוגה

1 אחרי שהמרנג התקרר והמוס והקרנץ' התקשו, מניחים דיסקית מרנג (הגדולה ביותר) על תחתית קרטון (מדביקים אותה לתחתית עם מעט מים).

2 מורחים על המרנג שכבה של מוס, מניחים עליה דיסקית קרנץ' ושוב מרנג וחוזרים על הפעולה עם כל 4 הדיסקיות.

3 מצפים עם מוס למעלה ומסביב בשכבה שתאפשר הדבקה של "מקלות" המרנג. מכניסים למקרר ל-15 דקות.

4 מוציאים ומדביקים את מקלות המרנג בצורה חופשית או כל אחד לפי דמיונו וטעמו.