אוכל
צילום׃ אילון פז, על השולחן

מעדן אפרסקים למלבי

מעדן אפרסקים מתוק וארומטי לשדרוג המלבי - מהמתכון האהוב עליכם או קנוי

רותם ניר ואורלי פלאי-ברונשטיין | על השולחן | פורסם 29/09/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

10 אפרסקים

גבעול לואיזה או נענע

1.2 ליטר (5 כוסות) מים לכיסוי

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

סרט קליפה מלימון אחד

להגשה:

עלי לואיזה או נענע

אופן ההכנה:

1 שמים את כל המרכיבים בסיר רחב ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות על להבה בינונית עד שהאפרסקים מתרככים מעט (אבל לא יותר מדי). מוציאים את האפרסקים בעזרת כף מחוררת לקופסה או לקערה לצינון.

2 מחזירים את הנוזל לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 30 דקות או עד שהנוזל הופך לסירופ בסמיכות של דבש נוזלי. מצננים לחלוטין.

3 מוסיפים את הסירופ לאפרסקים ושומרים במקרר עד שבועיים.

4 להגשה: חותכים את האפרסקים לרבעים, נפטרים מהקליפה ומסלקים את הגלעינים. מניחים 4 רבעי אפרסק על כל מנת מלבי ומזלפים מעט מהסירופ. מפזרים מעט עלי לואיזה או נענע טריים ומגישים.

ואפשר גם:

• להגיש את מעדן האפרסקים על כמה כפות של ריקוטה בצלוחית ולפזר פיסטוקים קלויים מעל.

• לשדך אותו למסקרפונה, לכדור של גבינת בוראטה או ליוגורט עם מעט קליפת לימון מגוררת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!