אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, קופסת העוגיות שלי, הוצאת מודן

מגולגלות עם פירות מיובשים

מתכון של בני סיידא לעוגיות פריכות במילוי חגיגי ונהדר של פירות מיובשים, ריבה וקוקוס. ככה נכנסים לאווירת יום ההולדת של האילנות. מתוך הספר "קופסת העוגיות שלי"

בני סיידא | קופסת העוגיות שלי, הוצאת מודן | פורסם 26/01/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל 30-40 עוגיות:

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח תופח

200 גרם חמאה רכה

1 גביע שמנת חמוצה

1 חלמון

2 כפות סוכר

למלית:

2 חלבונים

150 גרם צימוקים בהירים

200 גרם דבלים (תאנים מיובשות), קצוצות

200 גרם אגוזי מלך, קצוצים

150 גרם משמשים מיובשים, קצוצים

150 גרם תמרים מיובשים, מגולענים וקצוצים

300 גרם (1.5 כוסות) סוכר חום בהיר דמררה

חצי כוס שומשום

חצי כוס שביבי קוקוס

לציפוי:

2 חלמונים

2 כפות שמן

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעתיים.

2 להכנת המלית: טורפים ידנית בקערה את החלבונים, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

3 להכנת העוגיות: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק בצק לעלה בעובי 4 מ"מ. מורחים כל עלה במעט ריבת פובידל, מפזרים עליו רבע מכמות המלית ומגלגלים לגלילה.

4 סוגרים את הקצוות ומהדקים את התפר. מניחים בתבנית כשצד התפר כלפי מטה. מכינים כך את כל חלקי הבצק.

5 טורפים את החלמונים עם השמן ומורחים את הגלילות. אופים 35-30 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים, חותכים לפרוסות ובוזקים מעל אבקת סוכר. מאחסנים בכלי אטום.