צילום׃ פרווה, הוצאת אורנית
וופל שוקולד ביתי
אפשר להכין עם הילדים
מירי ליבוביץ שרוסטר | פרווה, הוצאת אורנית
| פורסם 19/08/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 חבילה עלי ופלים קנויה
לקרם השוקולד:
1 כוס סוכר
½ כוס מים
6 כפות קקאו
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה
1 כף גדושה טחינה גולמית
1 כף תמצית רום
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 הכנת הקרם: לסיר קטן מכניסים את הסוכר, המים והקקאו ומבשלים עד לרתיחה. בוחשים כ-10 דקות עד להסמכה, מוסיפים את המרגרינה תוך כדי בחישה מתמדת, עד שתימס ותיבלע לחלוטין בקרם השוקולד. מוסיפים את הטחינה, הרום והמלח ומערבבים לקרם אחיד וסמיך. מצננים. 2. הכנת הוופלים: מוציאים עלה ופל אחד על משטח עבודה. מורחים עליו 3 כפות קרם שוקולד עד לכיסוי כל הוופל בשוקולד. מניחים מעל עלה ופל נוסף ועליו מורחים שוקולד, וכך הלאה עד גמר כל עלי הוופלים. מצפים מעל עם שארית קרם השוקולד. 3. מכניסים למקרר לכמה שעות לצינון וגיבוש. חותכים את הוופל המצופה בסכין חדה למרובעים או מעוינים בגודל 6X4 ס"מ.