אוכל
צילום׃ אור גץ

גלידת תה בטעם זנגביל

להכין גלידה בקלות

ויסוצקי | אתר ויסוצקי | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

• 1 מיכל  שמנת מתוקה
• 1/2 כוס סוכר
• 5 כפיות עלי תה שחור (או שקיקים)
• 2 חלמונים
• 2 חלבונים
• ½ כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון
• 1 כפית תמצית רום

אופן ההכנה:

• בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה יחד עם 2 כפות סוכר. מסירים מהאש. • מוסיפים לסיר את עלי התה (או השקיקים), מכסים ומניחים לתה להיחלט במשך 5 דקות. • מסננים את השמנת. • טורפים 2 החלמונים בקערה. מעבירים כף מן השמנת החמימה אל החלמונים וטורפים במרץ. • שופכים את החלמונים הטרופים, תוך כדי בחישה, אל תוך השמנת ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה. • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך הלילה. • את החלבונים שומרים בכלי קטן מכוסה במקרר. למחרת, מוציאים מבעוד מועד את החלבונים מהמקרר, כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר. • מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב. • מערבבים אל תוך השמנת המתוקה את הזנגביל (ג'ינג'ר) ותמצית הרום. • מקפלים את השמנת בעדינות אל תוך קצף החלבונים. • מכניסים למקפיא למשך 3 שעות לפחות לפני ההגשה.