גלידת תה בטעם זנגביל
להכין גלידה בקלות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
• 1 מיכל שמנת מתוקה
• 1/2 כוס סוכר
• 5 כפיות עלי תה שחור (או שקיקים)
• 2 חלמונים
• 2 חלבונים
• ½ כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון
• 1 כפית תמצית רום
אופן ההכנה:
• בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה יחד עם 2 כפות סוכר. מסירים מהאש. • מוסיפים לסיר את עלי התה (או השקיקים), מכסים ומניחים לתה להיחלט במשך 5 דקות. • מסננים את השמנת. • טורפים 2 החלמונים בקערה. מעבירים כף מן השמנת החמימה אל החלמונים וטורפים במרץ. • שופכים את החלמונים הטרופים, תוך כדי בחישה, אל תוך השמנת ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה. • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך הלילה. • את החלבונים שומרים בכלי קטן מכוסה במקרר. למחרת, מוציאים מבעוד מועד את החלבונים מהמקרר, כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר. • מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב. • מערבבים אל תוך השמנת המתוקה את הזנגביל (ג'ינג'ר) ותמצית הרום. • מקפלים את השמנת בעדינות אל תוך קצף החלבונים. • מכניסים למקפיא למשך 3 שעות לפחות לפני ההגשה.