אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

דונאטס

סופגניות מדהימות משני סוגים: דונאט אמריקאי בציפוי שוקולד ומהעיגול שמוציאים מהחור של הדונאט - סופגניות קטנטנות מגולגלות בסוכר וקינמון

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 24/02/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 307 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (20 מנות):

לבצק:

1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 כפית מלח

1 כף (8 גרם) שמרים יבשים

1 ביצה

100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות

1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר

לטיגון:

1 ליטר שמן קנולה

לציפוי השוקולד:

120 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות

1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

40 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות

סוכריות צבעוניות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: מנפים את הקמח אל תוך קערת המיקסר. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את הביצה וקוביות החמאה הרכה. מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר עד לקבלת בצק אחיד. לשים כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וחלק. מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה נקייה. יוצקים מעל הבצק כמות קטנה של שמן ומגלגלים את הבצק בתוכו כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים עד להכפלת הנפח.

2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעלה בעובי של כ-1 ס"מ. בעזרת כוס או חותכן קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. במרכז כל עיגול קורצים עיגול פנימי נוסף בקוטר 3 ס"מ. מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שוב כ-30 דקות. חוזרים על אותה פעולה עם הבצק שנותר – מרדדים וקורצים שוב עיגולים.

3 יוצקים את השמן לסיר או למחבת עמוקה במיוחד כך שיגיע לעומק של כ-4 ס"מ. מחממים את השמן לחום של 190 מעלות. כשהשמן מגיע לטמפרטורה הרצויה, מעבירים כ-3-4 עיגולי בצק בכל פעם לשמן, מטגנים כדקה-שתיים מכל צד עד שהדונאטס הופכים תפוחים ושחומים (אך לא שחומים מידי). מוציאים בעזרת מרית ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מקפידים שהשמן יישאר כל הזמן בטמפרטורה קבועה. לאחר תום הטיגון מכינים את הציפויים.

4 להכנת ציפוי השוקולד: בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. מסירים מהאש ויוצקים מיד על גבי השוקולד. מניחים לדקה-שתיים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד ולקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים פימה את קוביות החמאה ומערבבים היטב עד להמסה מלאה. מצננים מעט אך שומרים שהגנאש יישאר נוזלי. טובלים את הדונאטס בציפוי השוקולד. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל סוכריות צבעוניות ומניחים לכמה דקות להתייצבות.

5 להכנת ציפוי הקינמון: בקערית קטנה מערבבים יחד את הסוכר והקינמון. מגלגלים את הסופגניות הקטנות בסוכר כך שיצופו היטב מכל צדדיהם. מעבירים לצלחת הגשה.

הדונאטס והסופגניות טובים ביום הכנתם.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!