אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

זה חם ומתוק: חטיפי שוקולד בטיגון עמוק

אם יצא לכם לטייל במזרח ולטעום "מארס-רול", אז אתם מבינים על מה אנחנו מדברים. אביבה מבטיחה שזה יעבוד לא רק עם מארס, אלא עם כל חטיף שוקולד שתרצו – והרי לכם הקינוח המקורי לחנוכה הקרוב

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 21/11/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אני לא חסידה של טיגון עמוק, אבל כשבא חנוכה – זה משתנה. אלה הם שמונת ימי הטיגון שלי, ולמדתי שאין כמעט דבר שלא ניתן לטגן. המתכון הזה מוכיח שגם דברים שלא חשבתם לטגן יכולים להפוך למעדן של ממש בשמן עמוק; סוד ההצלחה הוא להקפיא את החטיפים המשופדים לפחות ל-12 שעות לפני טיגונם.

מרכיבים (10 מנות):

10 חטיפי שוקולד (ניתן להשתמש כמעט בכל חטיף: טעמי, סניקרס, מארס, שוקולד קינדר ועוד ועוד)

150 גרם קמח (כוס ועוד 2 כפות)

חצי כפית אבקת אפייה

2 כפות סוכר

1 ביצה

4 כפות חלב

1.5 ליטר שמן לטיגון

10 שיפודי עץ

אופן ההכנה:

1 משפדים את החטיפים, כל אחד על שיפוד עץ לאורכו, ומניחים ל-12 שעות לפחות במקפיא.

 

2 מערבבים את כל מצרכי הבלילה בעזרת מטרפה, עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים 15 דקות בצד.

 

3 בזמן הזה אפשר כבר לחמם את השמן לטיגון עמוק. אני ממליצה להשתמש בווק, כי זה מצריך קצת פחות שמן.

 

4 כאשר השמן חם, מוציאים את שיפודי החטיף מהמקפיא, טובלים אותם היטב בבלילה ומטגנים 2-3 דקות עד להזהבה יפה.

 

5 מגישים חם.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות סנדוויץ' שוקולד וגבינת שמנת