זה חם ומתוק: חטיפי שוקולד בטיגון עמוק
אם יצא לכם לטייל במזרח ולטעום "מארס-רול", אז אתם מבינים על מה אנחנו מדברים. אביבה מבטיחה שזה יעבוד לא רק עם מארס, אלא עם כל חטיף שוקולד שתרצו – והרי לכם הקינוח המקורי לחנוכה הקרוב
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אני לא חסידה של טיגון עמוק, אבל כשבא חנוכה – זה משתנה. אלה הם שמונת ימי הטיגון שלי, ולמדתי שאין כמעט דבר שלא ניתן לטגן. המתכון הזה מוכיח שגם דברים שלא חשבתם לטגן יכולים להפוך למעדן של ממש בשמן עמוק; סוד ההצלחה הוא להקפיא את החטיפים המשופדים לפחות ל-12 שעות לפני טיגונם.
מרכיבים (10 מנות):
10 חטיפי שוקולד (ניתן להשתמש כמעט בכל חטיף: טעמי, סניקרס, מארס, שוקולד קינדר ועוד ועוד)
150 גרם קמח (כוס ועוד 2 כפות)
חצי כפית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
1 ביצה
4 כפות חלב
1.5 ליטר שמן לטיגון
10 שיפודי עץ
אופן ההכנה:
1 משפדים את החטיפים, כל אחד על שיפוד עץ לאורכו, ומניחים ל-12 שעות לפחות במקפיא.
2 מערבבים את כל מצרכי הבלילה בעזרת מטרפה, עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים 15 דקות בצד.
3 בזמן הזה אפשר כבר לחמם את השמן לטיגון עמוק. אני ממליצה להשתמש בווק, כי זה מצריך קצת פחות שמן.
4 כאשר השמן חם, מוציאים את שיפודי החטיף מהמקפיא, טובלים אותם היטב בבלילה ומטגנים 2-3 דקות עד להזהבה יפה.
5 מגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!