אוכל
צילום׃ דן פרץ, I love Cupcakes

קאפקייקס פירות יער

עוגת וניל אישית ומפנקת בציפוי קרם מתוק וסמיך

| I love Cupcakes | פורסם 24/05/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

120 גרם קמח רגיל (1 כוס)
140 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
1 וחצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
40 גרם חמאה לא מלוחה בטמפ' החדר (1/3 חבילה)
120 מ"ל חלב 3% (1/2 כוס)
1 ביצה בינונית
1/4 כפית תמצית וניל
קונפיטורת פירות יער

לציפוי

250 גרם חמאה לא מלוחה (2 וחצי חבילות)
250 גרם אבקת סוכר (1 ו-1/2 כוס)
80 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס)
30 גרם קונפיטורת פירות יער (1 כפית)

אופן ההכנה:

1 מכניסים למיקסר את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, המלח והחמאה ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים בהדרגה חצי מכמות החלב ומערבבים שוב עד קבלת מרקם אחיד.

2 מקציפים בקערה נפרדת את הביצה, תמצית הווניל ושארית החלב, לכמה שניות. שופכים לתערובת הקמח וממשיכים לערבב ביחד עד השתלבות שתי הבלילות לאחת אחידה.

3 מרפדים במנז'טים מגש קאפקייקס עם 12 חורים ומחממים את התנור ל-170 מעלות.

4 מחלקים את הבלילה למנז'טים בצורה שווה (ממלאים רק עד ה-3/4). אופים למשך 25 דקות עד קבלת צבע זהב בהיר (נועצים קיסם, והוא אמור לצאת נקי).

5 מקררים את הקאפקייקס ומכינים את הציפוי.

6 הכנת הציפוי: שמים במיקסר את החמאה, השמנת ואבקת הסוכר ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

7 מוסיפים לבלילה כפית קונפיטורה ומקפלים, עד שהקונפיטורה נספגת באופן אחיד. מכניסים את הבלילה לשק זילוף.

8 מוציאים את הליבה של הקאפקייקס בעזרת עם סכין קטנה, ויוצרים חור עגול וקטן למילוי. מזלפים פנימה את הציפוי, מצפים בתנועות סיבוביות ומקשטים בפירות יער טריים.