אננס צלוי
בקרמל תפוזים
ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני
| פורסם 02/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 אננס טרי
חצי כוס מיץ תפוזי מסונן
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
2 כפות רום
50 גר' חמאה
גלידת וניל משובחת
אופן ההכנה:
קולפים את האננס וחותכים לשישה פלחים. מניחים בתבנית צלייה. מכינים קראמל: שמים במחבת רחבה את הסוכר, המיץ הוניל והרום. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמתקבל סירופ קראמלי (5-6 דקות) מכבים את האש, מקררים מעט ואז ממיסים פנימה את החמאה תוך עירבוב. יוצקים על האננס ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל-12 דקות. מגישים עם גלידת וניל טובה.