אוכל

אננס צלוי

בקרמל תפוזים

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 02/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 אננס טרי
חצי כוס מיץ תפוזי מסונן
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
2 כפות רום
50 גר' חמאה

גלידת וניל משובחת

אופן ההכנה:

קולפים את האננס וחותכים לשישה פלחים. מניחים בתבנית צלייה. מכינים קראמל: שמים במחבת רחבה את הסוכר, המיץ הוניל והרום. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמתקבל סירופ קראמלי (5-6 דקות) מכבים את האש, מקררים מעט ואז ממיסים פנימה את החמאה תוך עירבוב. יוצקים על האננס ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל-12 דקות. מגישים עם גלידת וניל טובה.