אוכל
צילום׃ דניה ויינר, על השולחן

מוס מונטיפיורי

מתכון ממאפיית בייקרי האהובה למוס אוורירי במיוחד בזכות המון חלבונים המבטיחים מרקם מושלם. ויש פה גם פירוט להכנת דפי שוקולד מטריפים למשקיענים שבכם

איתי אלמוג, Bakery | על השולחן | פורסם 22/10/19 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

625 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

5 ביצים מופרדות

100 גרם (חצי כוס) סוכר

לדפי השוקולד:

400 שוקולד מריר קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 מניחים שוקולד בקערה גדולה. מביאים לרתיחה שמנת בסיר ויוצקים על השוקולד. משהים 5 דקות וטורפים לגנאש חלק. מוסיפים חלמונים ומערבבים עד שהם נטמעים.

2 מקציפים חלבונים עם סוכר למרקם של פסגות רכות. מקפלים לתערובת השוקולד.

3 יוצקים לקערת הגשה (או לכלים אישיים). מכסים ישירות בניילון נצמד ומעבירים למקרר ליממה לפחות.

4 להכנת דפי השוקולד: מניחים 250 גרם שוקולד קצוץ דק בקערה וממיסים במיקרוגל או על ביין מארי. מוסיפים 150 גרם שוקולד קצוץ דק ומערבבים (ללא חימום) למרקם חלק.

5 יוצקים את התערובת לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ומורחים בעזרת פלֵטה לשכבה דקה ככל האפשר. מניחים לשעה בטמפרטורת החדר. מפרידים את השוקולד מנייר האפייה ושוברים לפיסות גדולות. שומרים בקופסה אטומה במקום יבש וקריר.