אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מבשלים עם הילדים: עוגת ביסקוויטים אישית

עוגת גבינה ללא אפייה בשתי גרסאות: בגרסה האישית עם פירורים בשני צבעים ובגרסת התבנית הגדולה והקלאסית. כך או כך, הילדים ימותו על זה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 21/07/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 420 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אין ילד שלא אוהב עוגת ביסקוויטים. אצלנו בבית מכינים אותה לפחות אחת לשבוע, הילדים כבר מכינים בעצמם - אני צריכה רק להשגיח. הנה וריאציה יפה לעוגה האהובה, בגרסה הזו משתמשים בפתי-בר בשני צבעים, מפוררים אותו לפירורים, ואת העוגה מרכיבים בתוך צנצנות.

מרכיבים (12 מנות):

מיכל שמנת מתוקה

1/4 כוס סוכר

חפיסת אינסטנט פודינג בטעם וניל

כוס חלב

250 גרם גבינה לבנה 5%

חבילת פתי בר רגיל

חבילת פתי בר שוקולד

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, סוכר, פודינג וחלב. אחרי שהתערובת מסמיכה מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים היטב.

2 מכניסים לשקית ניילון כמה עוגיות פתי בר ומרדדים אותה במערוך עד שמתקבלים פירורים קטנים. באותו אופן מרסקים לפירורים את הפתיבר בטעם שוקולד (בנפרד, כמובן). 

3 מרכיבים את המנה: מפזרים בקרקעית הצנצנות פירורי פתי-בר, מעליהם יוצקים מעט מתערובת הגבינה, מפזרים פירורי פתי-בר שוקולד, שופכים עוד מתערובת הגבינה, ומעל הכל מפזרים שוב מהפירורים הבהירים. מצננים במקרר כמה שעות ומגישים.

* לגרסת התבנית הגדולה: מרפדים את התבנית בפתי בר שלמים, מרטיבים מעט בחלב (או בנס קפה), שופכים חצי מכמות תערובת הגבינה, מכסים בפתי-בר שוקולד, שוב מרטיבים במעט חלב, שופכים את יתרת תערובת הגבינה, ומעל העל מזפרים פירורים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

 

>> והנה עוד מתכון לעוגת גבינה פירורים מעולה

>> בשבוע שעבר הכנו סירות תפוחי אדמה ממולאות
>> כאלו עוד לא הכנתם: תפוחי אדמה לימוניים

 >> כל המתכונים לראש השנה