מבשלים עם הילדים: עוגת ביסקוויטים אישית
עוגת גבינה ללא אפייה בשתי גרסאות: בגרסה האישית עם פירורים בשני צבעים ובגרסת התבנית הגדולה והקלאסית. כך או כך, הילדים ימותו על זה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אין ילד שלא אוהב עוגת ביסקוויטים. אצלנו בבית מכינים אותה לפחות אחת לשבוע, הילדים כבר מכינים בעצמם - אני צריכה רק להשגיח. הנה וריאציה יפה לעוגה האהובה, בגרסה הזו משתמשים בפתי-בר בשני צבעים, מפוררים אותו לפירורים, ואת העוגה מרכיבים בתוך צנצנות.
מרכיבים (12 מנות):
מיכל שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
חפיסת אינסטנט פודינג בטעם וניל
כוס חלב
250 גרם גבינה לבנה 5%
חבילת פתי בר רגיל
חבילת פתי בר שוקולד
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, סוכר, פודינג וחלב. אחרי שהתערובת מסמיכה מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים היטב.
2 מכניסים לשקית ניילון כמה עוגיות פתי בר ומרדדים אותה במערוך עד שמתקבלים פירורים קטנים. באותו אופן מרסקים לפירורים את הפתיבר בטעם שוקולד (בנפרד, כמובן).
3 מרכיבים את המנה: מפזרים בקרקעית הצנצנות פירורי פתי-בר, מעליהם יוצקים מעט מתערובת הגבינה, מפזרים פירורי פתי-בר שוקולד, שופכים עוד מתערובת הגבינה, ומעל הכל מפזרים שוב מהפירורים הבהירים. מצננים במקרר כמה שעות ומגישים.
* לגרסת התבנית הגדולה: מרפדים את התבנית בפתי בר שלמים, מרטיבים מעט בחלב (או בנס קפה), שופכים חצי מכמות תערובת הגבינה, מכסים בפתי-בר שוקולד, שוב מרטיבים במעט חלב, שופכים את יתרת תערובת הגבינה, ומעל העל מזפרים פירורים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
בקרו בבלוג של שרית - Misspetel
>> והנה עוד מתכון לעוגת גבינה פירורים מעולה