אוכל
צילום׃ נופר צור, mako אוכל

עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזי לוז טבעוניות

בלי ביצים ובלי חמאה, אבל עם טחינה ועם שוקולד ועם אגוזי לוז, כדי לוודא שמשום בחינה שהיא - שום חסר לא יורגש. בקיצור, עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מעולות - צ'ק

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 15/11/22 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-20 עוגיות:

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל (אפשר להמיר חצי בקמח מלא)

כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית מלח דק

רבע כוס (60 מ"ל) מים

4 כפות טחינה גולמית (ניתן להמיר בחמאת שקדים)

חצי כוס (100 גרם) סוכר חום כהה

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן

חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה (אפשר להמיר בשמן קוקוס)

כפית תמצית/מחית וניל

150 גרם שוקולד צ'יפס טבעוניים

חופן אגוזי לוז שבורים (לא קלויים, ניתן להמיר בכל אגוז אחר)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2 מערבבים בקערה קטנה קמח לבן עם אבקת סודה לשתייה ומלח. מניחים בצד.

3 בקערה בינונית טורפים מים עם טחינה לממרח חלק. מוסיפים את שני סוגי הסוכר, השמן ותמצית הווניל וטורפים היטב לתערובת אחידה.

4 מאחדים את שתי הקערות ומערבבים. יתקבל בצק חלק ומגובש, לא נוזלי.

>> טיפים של קרן אגם לאפייה טבעונית

5 מוסיפים פנימה שוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.

6 יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה משומנת או כף רגילה, ומסדרים באופן מרווח בתבנית. אפשר למעוך מעט עם היד.

7 נועצים בעוגיות שברי לוז ואופים 15 דקות. ככה הן יישארו קריספיות מבחוץ וקצת דביקות וצ'ואיות מבפנים.

8 מוציאים את העוגיות מהתנור כשהן שחומות אבל עדיין רכות למגע ומניחים על רשת לצינון מוחלט.