אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

מָסָפָּן: מרציפן בולגרי

ממתק שקדים כמו שעושים אותו בבולגריה. מתוק וטעים שאין כדוגמתו

לינה אלעזר | mako אוכל | פורסם 27/07/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 145 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300 גרם שקדים לא קלויים עם קליפה

300 גרם (3 שקיות) אבקת סוכר

מיץ מלימון אחד

מים

לעיצוב (לא חובה):

תבנית קטנה

בד טול

אופן ההכנה:

1 מניחים את השקדים בקערה עם מים רותחים ל-10 דקות. אחרי 10 דקות מסננים, מקלפים ומעבירים ישר למים קרים כדי למנוע השחרה.

2 מניחים את השקדים הקלופים על מגבת נקייה ומייבשים אותם.

3 מניחים את השקדים הקלופים במעבד מזון וטוחנים עד שהם נגרסים, אך לא הופכים לאבקה דקה. ממשיכים לעבד ומוספים אבקת סוכר - 100 גרם (שקית אחת) בכל פעם.

4 מוסיפים 2 כפות מיץ לימון ו-2 כפות מים וממשיכים לעבד עד שהתערובת הופכת לכדור בצק, ואין פירורים על דופנות מעבד המזון.

5 מערבבים את שארית מיץ הלימון עם מים. טובלים את הידיים במים הלימוניים ויוצרים כדורים מהבצק. אם רוצים להכין את המספן בתוך תבנית קטנה ומיוחדת - טובלים את הטול במי הלימון, מניחים אותו בתוך התבנית וממלאים במספן. מהדקים היטב ושולפים החוצה את המספן בעזרת הטול. שומרים במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!