אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, כולם אופים עכשיו

עוגת הגבינה של אורנה ואלה

אנחנו אומרים, אם כבר קלאסיקה - אז עד הסוף, ומפרגנים לכם את המתכון של אלה שיין לעוגת גבינה אפויה וקלאסית. בלי תוספות, בלי קישוטים מיותרים - רק בסיס ביסקוויט, גבינה בניחוח וניל וציפוי שמנת חלק ויפה

אלה שיין | כולם אופים עכשיו | פורסם 09/06/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 552 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

כוס ושני שליש (170 גרם) ביסקוויטים פתי בר טחונים דק במעבד מזון

רבע כוס (40 גרם) סוכר

100 גרם חמאה, מומסת

לגבינה:

3 מכלים (750 גרם) גבינה לבנה 9%, רצוי מסוננת בבד חיתול

חצי כוס + שליש כוס (150 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל טהורה

6 ביצים מס' 2

לציפוי:

2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה

2 כפות סוכר

2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל

אופן ההכנה:

1 הבסיס: מערבבים ביסקוויטים עם סוכר וחמאה. משמנים את התבנית בחמאה מומסת ומהדקים את הפירורים היטב לתחתיתה. מאחסנים במקפיא למשך 20 דקות או יותר.

2 הגבינה: מניחים גבינה, סוכר ותמצית וניל בקערה ומקציפים בעזרת מיקסר יד. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים לבלילה אחידה.

3 מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות). יוצקים את בלילת הגבינה על התחתית.

4 מכניסים לתנור, אופים במשך 40-45 דקות עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רכה במרכזה, תופחת מעט בשוליים ונראית לא אפויה מספיק (מומלץ לסובב את התבנית בתנור אחרי חצי שעת אפייה, מכיוון שרוב התנורים אינן אופים באחידות).

5 מוציאים מהתנור ומצננים 15 דקות.

6 לציפוי: מערבבים בקערית שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל.

7 מצפים את העוגה בעדינות בעזרת כף, מהשוליים כלפי המרכז. מכיוון שהעוגה רכה מאוד, צריך למרוח את השמנת בעדינות, כדי שלא תשקע במרכז.

8 מחזירים את התבנית לתנור ואופים 8 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה. העוגה נשמרת במקרר עד שלושה ימים.

לכל מתכוני התכנית כולם אופים עכשיו