עוגת הגבינה של אורנה ואלה
אנחנו אומרים, אם כבר קלאסיקה - אז עד הסוף, ומפרגנים לכם את המתכון של אלה שיין לעוגת גבינה אפויה וקלאסית. בלי תוספות, בלי קישוטים מיותרים - רק בסיס ביסקוויט, גבינה בניחוח וניל וציפוי שמנת חלק ויפה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
כוס ושני שליש (170 גרם) ביסקוויטים פתי בר טחונים דק במעבד מזון
רבע כוס (40 גרם) סוכר
100 גרם חמאה, מומסת
לגבינה:
3 מכלים (750 גרם) גבינה לבנה 9%, רצוי מסוננת בבד חיתול
חצי כוס + שליש כוס (150 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל טהורה
6 ביצים מס' 2
לציפוי:
2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
אופן ההכנה:
1 הבסיס: מערבבים ביסקוויטים עם סוכר וחמאה. משמנים את התבנית בחמאה מומסת ומהדקים את הפירורים היטב לתחתיתה. מאחסנים במקפיא למשך 20 דקות או יותר.
2 הגבינה: מניחים גבינה, סוכר ותמצית וניל בקערה ומקציפים בעזרת מיקסר יד. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים לבלילה אחידה.
3 מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות). יוצקים את בלילת הגבינה על התחתית.
4 מכניסים לתנור, אופים במשך 40-45 דקות עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רכה במרכזה, תופחת מעט בשוליים ונראית לא אפויה מספיק (מומלץ לסובב את התבנית בתנור אחרי חצי שעת אפייה, מכיוון שרוב התנורים אינן אופים באחידות).
5 מוציאים מהתנור ומצננים 15 דקות.
6 לציפוי: מערבבים בקערית שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל.
7 מצפים את העוגה בעדינות בעזרת כף, מהשוליים כלפי המרכז. מכיוון שהעוגה רכה מאוד, צריך למרוח את השמנת בעדינות, כדי שלא תשקע במרכז.
8 מחזירים את התבנית לתנור ואופים 8 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה. העוגה נשמרת במקרר עד שלושה ימים.