צילום׃ יפית בשבקין, mako אוכל
פנקייקס עם רוטב וניל
מגדל פנקייק הורס עם שכבות קרם וניל בין לבין. לארוחת בוקר או ערב, פינוק באמצע היום או נחמה רכה בסופו
רוני מנדלמן | mako אוכל
| פורסם 03/10/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפנקייקס:
3 ביצים, מופרדות
4 כוסות חלב
2 כוסות קמח רגיל
2 כפות סוכר
4 כפות חמאה, מומסת ומצוננת
לקרם וניל:
כוס שמנת מתוקה
2 חלמונים
2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מערבלים במיקסר חלמונים עם חלב. מוסיפים קמח, סוכר וחמאה, ומערבלים עד שנהיית בלילה אחידה. מכניסים למקרר לשעתיים לנוח.
2 יוצקים מצקת מהבלילה למרכז מחבת משומנת ומטגנים קלות. כשהפנקייק שמשנה צבע ומתמצק, הופכים בעדינות ומשיאירים עד השחמה קלה. מורידים מהאש.
3 מכינים את קרם הווניל: מערבבים בבלנדר את כל מרכיבי הקרם ללא הווניל. מעבירים לסיר קטן ומחממים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שמסמיך. מוסיפים תמצית וניל ומצננים קלות.
4 ההרכבה: מניחים פנקייק, מורחים קרם וניל ומניחים מעל פנקייק נוסף. בונים כמה קומות ומעל מקשטים בפירות יער או ריבה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!