אוכל
צילום׃ יפית בשבקין, mako אוכל

פנקייקס עם רוטב וניל

מגדל פנקייק הורס עם שכבות קרם וניל בין לבין. לארוחת בוקר או ערב, פינוק באמצע היום או נחמה רכה בסופו

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 03/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.7 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפנקייקס:

3 ביצים, מופרדות

4 כוסות חלב

2 כוסות קמח רגיל

2 כפות סוכר

4 כפות חמאה, מומסת ומצוננת

לקרם וניל:

כוס שמנת מתוקה

2 חלמונים

2 כפות סוכר

2 כפות קורנפלור

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מערבלים במיקסר חלמונים עם חלב. מוסיפים קמח, סוכר וחמאה, ומערבלים עד שנהיית בלילה אחידה. מכניסים למקרר לשעתיים לנוח.

2 יוצקים מצקת מהבלילה למרכז מחבת משומנת ומטגנים קלות. כשהפנקייק שמשנה צבע ומתמצק, הופכים בעדינות ומשיאירים עד השחמה קלה. מורידים מהאש.

3 מכינים את קרם הווניל: מערבבים בבלנדר את כל מרכיבי הקרם ללא הווניל. מעבירים לסיר קטן ומחממים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שמסמיך. מוסיפים תמצית וניל ומצננים קלות.

4 ההרכבה: מניחים פנקייק, מורחים קרם וניל ומניחים מעל פנקייק נוסף. בונים כמה קומות ומעל מקשטים בפירות יער או ריבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!