גלידת וניל בציפוי פקאן
טרין של גלידה סתווית, קטיפתית ועשירה, שאפשר להכין מראש ולשמור במקפיא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
2 קופסאות חלב מרוכז
3 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס חלב
צביטה של מלח
גרגירים של מקל וניל חצוי, או כפית תמצית וניל אמיתית
לציפוי
½ כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס
לרוטב ריבת חלב
1 צנצנת ריבת חלב
½ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
תבנית: אינגליש קייק מלבנית מרופדת בניילון נצמד.
1 מכינים את הגלידה: מבשלים את החלב המרוכז בסיר בינוני מעל אש בינונית בערך 10 דקות, עד שהוא מזהיב ומסמיך מעט. מערבבים כל הזמן.
2 מורידים מהאש, ומוסיפים לסיר את השמנת המתוקה והחלב, בעדינות ובזהירות. מוסיפים את הווניל (גרגירים או תמצית) והמלח, מערבבים ומצננים לחלוטין.
3 שופכים את תערובת הגלידה לתבנית המרופדת בניילון נצמד, מכסים בעוד ניילון נצמד ומכניסים להקפאה ללילה לפחות.
4 מכינים את הרוטב: מחממים במיקרו את ריבת החלב והשמנת המתוקה. מתחילים ב-20 שניות ואם צריך מוסיפים זמן. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מצננים ומכניסים למקרר.
5 להגשה: מוציאים את הגלידה כ-15 דקות מראש, כדי לתת לה להתרכך מעט. הופכים מעל צלחת הגשה מוארכת, מחממים את הרוטב במיקרו כמה שניות ושופכים על הגלידה. מפזרים את הפקאנים הקצוצים ופורסים.