אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

גלידת וניל בציפוי פקאן

טרין של גלידה סתווית, קטיפתית ועשירה, שאפשר להכין מראש ולשמור במקפיא

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 14/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2 קופסאות חלב מרוכז
3 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס חלב
צביטה של מלח
גרגירים של מקל וניל חצוי, או כפית תמצית וניל אמיתית

לציפוי

½ כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס

לרוטב ריבת חלב

1 צנצנת ריבת חלב
½ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

תבנית: אינגליש קייק מלבנית מרופדת בניילון נצמד.

1 מכינים את הגלידה: מבשלים את החלב המרוכז בסיר בינוני מעל אש בינונית בערך 10 דקות, עד שהוא מזהיב ומסמיך מעט. מערבבים כל הזמן.

2 מורידים מהאש, ומוסיפים לסיר את השמנת המתוקה והחלב, בעדינות ובזהירות. מוסיפים את הווניל (גרגירים או תמצית) והמלח, מערבבים ומצננים לחלוטין.

3 שופכים את תערובת הגלידה לתבנית המרופדת בניילון נצמד, מכסים בעוד ניילון נצמד ומכניסים להקפאה ללילה לפחות.

4 מכינים את הרוטב: מחממים במיקרו את ריבת החלב והשמנת המתוקה. מתחילים ב-20 שניות ואם צריך מוסיפים זמן. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מצננים ומכניסים למקרר.

5 להגשה: מוציאים את הגלידה כ-15 דקות מראש, כדי לתת לה להתרכך מעט. הופכים מעל צלחת הגשה מוארכת, מחממים את הרוטב במיקרו כמה שניות ושופכים על הגלידה. מפזרים את הפקאנים הקצוצים ופורסים.