בראוניז שיש שוקולד-עוגת גבינה
אם היה לכם ספק שגבינה ושוקולד הם החברים הכי טובים, הנה ההוכחה הסופית. הבראוניז האלה לא רק יפים, הם גם ממש טעימים. אם מישהו מחפש אותנו, אנחנו במטבח
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (24 מנות):
לבראוניז:
240 גרם חמאה, מומסת
1/4 2 כוסות סוכר לבן
4 ביצים בגודל L
כף תמצית וניל
1/4 1 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית מלח
כפית אבקת אפייה
1/2 1 כוסות קמח לבן
2 כוסות שוקולד צ'יפס
לעוגת גבינה:
225 גרם גבינת שמנת, מרוככת (לריכוך הגבינה יש להשאיר אותה מחוץ למקרר עד שתגיע לטמפרטורת החדר)
1/3 כוס שמנת חמוצה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כפית תמצית וניל
ביצה
אופן ההכנה:
1 משמנים תבנית בגודל 23*33 ומחממים תנור ל-175 מעלות.
2 ממיסים את החמאה והסוכר במיקרוגל בפולסים של 20 שניות (בכל עצירה מוציאים ומערבבים), או על הכיריים (לבשל עד שמתחיל לבעבע, מערבבים מדי פעם).
3 מניחים בצד לפחות לעשר דקות, עד שהתערובת תתקרר, ומערבבים פנימה ביצים ותמצית וניל לתערובת חלקה.
4 מוסיפים פנימה אבקת קקאו, מלח, אבקת אפיה וקמח ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מערבבים פנימה את השוקולד צ'יפס ושופכים את התערובת לתבנית.
5 בקערה נפרדת, מערבבים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל וביצה לתערובת חלקה.
6 חורצים בבלילת הבראוניז תעלות לאורך באמצעות קצה של כף עץ (או חלקה התחתון של כף רגילה), ומוזגים לתוכן את תערובת הגבינה. אמורות לצאת כחמש תעלות שחוצות את התבנית לאורכה.
7 באמצעות סכין חותכים שורות לרוחב לכל עומקה של התבנית (בכיוון ההפוך לתעלות).
8 אופים 40-30 דקות (תלוי כמה "דביקים" אתם אוהבים את הבראוניז שלכם).
9 שומרים בקירור עד להגשה.
המתכון המקורי בבלוג Yammies Noshery