אוכל
צילום׃ שרון ברקוביץ, ברקו מייד

עוגיות שיבולת שועל ממכרות

הן מעולות ופריכות אבל גם סופר פשוטות להכנה, יש בהן אגוזים ושקדים, דבש וקמח מלא, והחלק הכי טוב: הקסם האמיתי שלהן מתרחש כשאנחנו יושבים ולא עושים שום דבר. רק נותנים להן זמן. ככה זה עם קסמים

שרון ברקוביץ | ברקו מייד | פורסם 07/09/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 170 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (45 מנות):

1 כוס שקדים לא קלויים ועם קליפה

חצי כוס פקאנים

חצי כוס אגוזי מלך

200 גרם חמאה

2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) עבה

1 כוס סוכר לבן

1 כוס קמח מלא

1 כפית מלח

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

1 כף גדושה דבש

כמה טיפות תמצית וניל

לשימון התבנית:

תרסיס שמן/מעט חמאה רכה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 בעזרת סכין גדולה קוצצים גס את השקדים והאגוזים.

>> מתכונים לראש השנה

3 מניחים את החמאה בקערה קטנה וממיסים במיקרוגל כדקה (או עד שהחמאה נמסה לחלוטין).

4 בקערה גדולה מערבבים את המצרכים היבשים: שיבולת שועל, סוכר, קמח, מלח ,סודה לשתייה והאגוזים והשקדים הקצוצים.

5 מוסיפים אל הקערה את החמאה המומסת, הדבש ותמצית הווניל, ומערבבים לעיסה אחידה.

6 מעבירים את העיסה לתבנית אפייה עם נייר אפייה משומן ומשטחים בתבנית.

7 מכניסים לתנור למשך 20 דקות.

8 מוציאים מהתנור ובעזרת סכין חדה חותכים לריבועים של 5*5 ס"מ. 

9 משאירים את העוגיות בתבנית ומחזירים את התבנית לתנור (הכבוי) למשך שעה - שעה וחצי.

10 אחרי שהעוגיות התקררו מחלצים אותן מהתבנית בעדינות ומעבירים לקופסת פלסטיק סגורה.

* אם נשארו פירורים תשמרו  אותם - זה מעולה עם יוגורט!

לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם

בתאבון