תפוח מצופה קרמל
ממתק עם טעם של לונה פארק - כשרוצים באמת לפנק את הילדים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
6-7 תפוחים מסוג גרני סמית
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 כפות מים
3 טיפות צבע מאכל אדום
מקלוני עץ לממתקים (ניתן לרכוש בחנויות לכלים חד פעמיים, חנויות יצירה וכד')
אופן ההכנה:
1 שוטפים את התפוחים ומייבשים היטב. נועצים מקלון עץ בליבת התפוח, עמוק עד כמה שניתן (מבלי לצאת מהצד השני).
2 מבשלים בסיר סוכר ומים. ממיסים את הסוכר עד שהופך להיות צמיגי. ניתן למדוד במדחום ייעודי לממתקים עד שהסוכר מגיע לטמפ' של 121 מעלות או בשיטה הידנית: בעזרת כפית מטפטפים טיפה מהקרמל לכוס מים, במידה וטיפת הקרמל הפכה להיות כדורית ורכה, הקרמל מוכן. מכבים את האש, מוסיפים 3 טיפות צבע מאכל ומערבבים בכף עץ.
3 טובלים כל תפוח בסיר ובעזרת כף מזלפים קרמל על התפוח. מניחים על נייר אפיה או דף סיליקון.
4 משאירים להתמצקות בטמפ' החדר (כשעתיים) או במקרר. ניתן ליצור שכבה עבה יותר על ידי טבילה נוספת של התפוח בקרמל.