כנאפה ביתית מהירה
אוקיי, זאת לא ה-כנאפה שאתם קונים בגליל או בירושלים, כזאת עם מתכון סודי שעובר דורי דורות, אבל אם אתם רוצים להכי כנאפה בבית - זה בדיוק המתכון שאתם מחפשים. פשוט, קליל, מהיר והכי חשוב: יוצא טעים אש
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למחבת בקוטר 22 ס"מ:
200 גרם אטריות קדאיף מופרדות וקצוצות
40-50 גרם חמאה מומסת
שלושת רבעי כוס מי סוכר
חצי קופסה גבינת ריקוטה
מעט מוצרלה באפלו (לא חובה)
למי הסוכר:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מכינים מי סוכר: מביאים לרתיחה את הסוכר והמים תוך כדי ערבוב, ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים מיץ לימון ושומרים בצד (אפשר גם פשוט לחמם את המים והסוכר במיקרו עד שהסוכר נמס).
2 מערבבים את האטריות עם החמאה וקצת פחות מרבע כוס מי סוכר. משטחים קצת יותר מחצי מהכמות ומהדקים על המחבת.
3 מורחים את הריקוטה בעזרת מרית, ואם רוצים מפזרים קצת מוצרלה באפלו (לא חובה).
4 מכסים את הגבינה בעוד שכבה של אטריות.
5 מחממים על אש בינונית מבוקרת עד להזהבה, ואז הופכים בעזרת צלחת לצד שני ומחממים שוב עד להזהבה יפה. בזמן שהצד השני על האש מורחים מי סוכר (שליש-חצי כוס) בעזרת מברשת.
7 הופכים על צלחת, ובתיאבון.
** ניתן לקשט בגלידה או בשברי פיסטוק, לא חייבים בכלל.