אוכל
צילום׃ בועז לביא, פטי גאטו - מיכל מוזס, איוונה ניצן וטליה אסיף

סוכריות גומי הדרים

כדי להכין סוכריות גומי יין לבד תצטרכו לקפוץ לביקור בחנות מתמחה (אלא אם כן יש לכם משום מה פקטין בבית), אבל זהו. מעבר לזה זה באמת מעט עבודה

PETIT GATEAU עבור על השולחן | | פורסם 10/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

פעם קראו להן “גומי יין” (כי הכינו אותן מיין). רות אוליבר מכינה אותם ממיץ פרי, סוכר וחומר מקריש. לקחנו את המתכון של רותי והתחלנו לשחק איתו. אחרי הרבה נסיונות גילינו שמיץ אשכוליות (סחוט טרי, בשום אופן לא ממותק) מפיק את הסוכריות הכי מוצלחות - לא מתוקות מדי, עם חמצמצות עדינה ועם הרבה טעם של פרי.

מרכיבים :

לתבנית ריבועית בגודל 23 ס”מ (כ-25 סוכריות):

30 גרם (2 כפות) פקטין

330 גרם (½1 כוסות + 2 כפות) סוכר

240 מ”ל (1 כוס) מיץ אשכוליות (או מיץ מפרי אחר לא ממותק)

50 גרם (½2 כפות) גלוקוזה

טיפות אחדות צבע מאכל (לא חובה)

לציפוי (לא חובה):

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

 

אופן ההכנה:

1 מרססים תבנית בספריי שמן (או מרפדים בנייר אפייה).

2 מערבבים פקטין עם 2 כפות סוכר בקערה קטנה.

3 מערבבים בסיר קטן את יתרת הסוכר עם מיץ אשכוליות וגלוקוזה ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מוסיפים את תערובת הפקטין-סוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד הסמכה.

4 מוסיפים צבע מאכל ומערבבים.

5 יוצקים את התערובת לתבנית ומצננים כשעה בטמפרטורת החדר.

6 מחלצים מהתבנית וחותכים למעוינים או לריבועים או קורצים בעזרת חותכנים. אפשר לטבול בסוכר מכל הצדדים (מתקבל ממתק שמזכיר מרמלדה). שומרים בקופסה אטומה עד חודש.

טיפ: להעצמת הארומה ההדרית במהלך הבישול מוסיפים למיץ קליפת הדרים מגוררת (תפוז או לימון). בגמר הבישול מסננים את המיץ.

>> לכתבת הממתקים השלמה של PETIT GATEAU עבור על השולחן

>> כל המתכונים לפורים