אוכל

עטאייף במילוי קרם מסקרפונה

יש הרבה קינוחים לשבועות אבל קינוח כזה חגיגי, מרשים וטעים הרבה זמן לא אכלתם, ואם יורשה לנו – כנראה גם לא הכנתם. עטאייף במילוי קרם מסקרפונה תפוזי שיגרום לכולם להזמין אתכם לכל החגים, שנה אחר שנה

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 09/06/24 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

לבצק:

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח

כוס וחצי (250 גרם) סולת

2 שקיות אבקת אפייה

1 כוס סוכר

רבע כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות גדושות שמרים יבשים

3 וחצי כוסות מים פושרים

למילוי:

2 שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)

3 כפות גדושות מסקרפונה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

2-3 כפות אבקת סוכר

קליפה מגוררת מחצי תפוז

לסירופ (לא חובה):

1 כוס סוכר

כוס וחצי מים

טיפת מי זהר

לציפוי:

פיסטוקים טחונים

אופן ההכנה:

מתכונים לשבועות

קינוחים לשבועות

1 הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק במטרפה. הבצק צריך להתקבל מעט נוזלי. מכסים בניילון נצמד ומניחים לכחצי שעה.

2 המילוי: מקציפים במיקסר את מרכיבי הקרם חוץ מקליפת התפוז, עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את קליפת התפוז ומערבבים.

3 הסירופ: מחממים את כל המרכיבים בסיר קטן תוך כדי ערבוב. מבשלים כ-5 דקות אחרי רתיחה, עד שהסירופ מצטמצם מעט. מורידים מהאש.

עטאייף. בין פנקייק ללחוח (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
עטאייף. בין פנקייק ללחוח|צילום: יעל קצב, mako אוכל

4 לאחר שהבצק תפח מעט מערבבים אותו שוב, ואם הבלילה לא מספיק נוזלית מוסיפים עוד חצי כוס מים. הבלילה צריכה להזכיר במרקם בלילה של פנקייק.

5 מחממים מחבת מעט משומנת מעל להבה בינונית ויוצקים כחצי מצקת מהבלילה. משטחים מעט. ממתינים כ-2 דקות, עד שהתחתית זהובה וכל פני הבצק מתמלאים בנקודות שמאוד מזכירות לחוח. מוציאים ומניחים על מגבת נקייה. לא הופכים את הבצק, הטיגון הוא רק מצד אחד.

6 מניחים במרכז כל עיגול בצק (על החלק המחורר) כף מהקרם ומקפלים לשניים. מהדקים עד אמצע הדרך (ראו בסרטון) וטובלים בפיסטוקים הטחונים. ממשיכים כך עם כל הכמות.

7 מגישים עם הסירופ לטבילה.

עטאייף במילוי קרם מסקרפונה  (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
עטאייף במילוי קרם מסקרפונה |צילום: יעל קצב, mako אוכל
עטאייף. זה בכלל לא מסובך! (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
עטאייף. זה בכלל לא מסובך!|צילום: יעל קצב, mako אוכל

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה 

** העטאייף מצוינים גם בלי הסירופ, אז לשיקולכם.