וידאו WMV׃ גלריית המומחים
תפוחי עץ ברוטב רום
חמצמצות התפוח וארומת היין יחממו כל אווירה
רינה ליפה | לרזות בחכמה, הוצאת ספרי עליית גג וידיעות ספרים
| פורסם 03/02/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
5 תפוחי עץ חמצמצים
1 כוס מים
2 כפות יין לבן
ממתיק
2-1 כפות שבבי קליפת לימון או תפוז (ללא החלק הלבן)
2 כפות רום או ליקר פירות משובח
אופן ההכנה:
1 לאחר ששוטפים וקולפים את הפירות, חותכים כל אחד לכ-10-8 פלחים דקים.
2 מניחים בסיר יחד עם המים, היין וקליפת הלימון ומבשלים כ-9 דקות על אש קטנה.
3 מקפידים שהתפוחים לא יתפוררו. את הממתיק מוסיפים בגמר הבישול.
4 מפרידים בזהירות את פלחי התפוחים מנוזל הבישול.
5 יוצקים את הרום או הליקר על התפוחים כשהם עדיין חמים וממתינים כרבע שעה.
6 יוצקים את נוזלי הבישול על התפוחים ומקררים היטב.