אוכל
וידאו WMV׃ גלריית המומחים

תפוחי עץ ברוטב רום

חמצמצות התפוח וארומת היין יחממו כל אווירה

רינה ליפה | לרזות בחכמה, הוצאת ספרי עליית גג וידיעות ספרים | פורסם 03/02/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

5 תפוחי עץ חמצמצים
1 כוס מים
2 כפות יין לבן
ממתיק
2-1 כפות שבבי קליפת לימון או תפוז (ללא החלק הלבן)
2 כפות רום או ליקר פירות משובח

אופן ההכנה:

1 לאחר ששוטפים וקולפים את הפירות, חותכים כל אחד לכ-10-8 פלחים דקים.

2 מניחים בסיר יחד עם המים, היין וקליפת הלימון ומבשלים כ-9 דקות על אש קטנה.

3 מקפידים שהתפוחים לא יתפוררו. את הממתיק מוסיפים בגמר הבישול.

4 מפרידים בזהירות את פלחי התפוחים מנוזל הבישול.

5 יוצקים את הרום או הליקר על התפוחים כשהם עדיין חמים וממתינים כרבע שעה.

6 יוצקים את נוזלי הבישול על התפוחים ומקררים היטב.